Головна Новини Світ Росія З'явилася реакція Кремля на заяву Зеленського про участь Росії у саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція Кремля на заяву Зеленського про участь Росії у саміті миру

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі поки не розуміють, що ця зустріч може дати

17 липня 2024, 08:05 comments6572
Поділіться публікацією:

У Москві відреагували на слова президента України Володимира Зеленського про те, що офіційні представники Росії мають бути присутніми на другому мирному саміті, який має відбутися цієї осені. Як передає портал "Коментарі", вже традиційно позицію Кремля озвучив речник президента РФ Дмитро Пєсков, слова якого цитує російське пропагандистське інформагентство ТАРС.

З'явилася реакція Кремля на заяву Зеленського про участь Росії у саміті миру

Дмитро Пєсков. Фото: з відкритих джерел

Головний рупор Кремля заявив, що Москва не розуміє, що мається на увазі під цією зустріччю.

"Кремль поки не розуміє, що Зеленський має на увазі під другим самітом миру з огляду на те, що перший по факту не був самітом миру", — висловився Дмитро Пєсков.

Заступник глави міністерства закордонних справ Росії Михайло Галузін заявив, що вони не збираються брати участь у саміті. Він назвав українську формулу світу "абсолютно тупиковою та ультимативною".

"Конкретне місце не визначене. Втім, географія не має принципового значення. Важливий зміст, з яким все гранично ясно. Ми такі ультиматуми не приймаємо і в подібних "самітах" брати участь не збираємося", — заявив Михайло Галузін.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава української держави впевнений, що другий саміт миру відбудеться, незалежно від того, братиме в ньому участь РФ чи ні. При цьому український лідер висловив думку, що представники РФ мають брати участь у цьому саміті. Про це президент заявив під час прес-конференції.

Український лідер зазначив, що наприкінці липня — на початку серпня буде перша зустріч на рівні міністрів, радників з безпеки щодо висновків першого саміту світу. Перша зустріч з енергетичної безпеки, швидше за все, відбудеться у Катарі. Там буде повністю підготовлений план енергетичної безпеки, заявив президент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини