Головна Новини Світ Росія За "фейки" про армію у РФ масово конфісковують майно: офіційна статистика
commentss НОВИНИ Всі новини

За "фейки" про армію у РФ масово конфісковують майно: офіційна статистика

У росіян почали масово конфісковувати майно за політичними статтями

30 квітня 2024, 23:03
Поділіться публікацією:

Російські суди почали у 2-3 рази частіше конфісковувати майно у росіян за політичними статтями, ніж це було до повномасштабної війни проти України.

За "фейки" про армію у РФ масово конфісковують майно: офіційна статистика

У РФ посилили репресії проти противників війни. Фото з відкритих джерел

Про це пише Telegram-канал "Можем объяснить" з посиланням на офіційну статистику російського судового департаменту.

За статтями про злочини проти громадської безпеки (205-227 КК РФ) у 2023 році російські суди винесли на 45% більше рішень про конфіскацію, ніж у 2022 році, а у порівняні з довоєнним 2021 роком зростання склало 210%, пише канал.

Зазначається, що до згаданих статей належать, зокрема, "фейки" про армію та "виправдання тероризму". За відповідними статтями судять противників війни в Україні, політичних активістів та нелояльних до політики Кремля діячів культури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують продавлювали українську оборону на Авдіївському напрямку, відзначає офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Противник зрозумів, що ЗСУ відчувають тотальний голод в усьому, а тому намагається скористатись ситуацією та кидає в бій резерви. Тактика проста — прорив в одному місці із стрімким розгортанням у фланги сусідніх підрозділів", — написав офіцер ЗСУ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що прем'єр-міністр Словаччини Робер Фіцо, коментуючи збір словаками 4 млн євро на закупівлю боєприпасів для України, заявив, що "це немов пукнути в дерево". "Через рік-два буде так само. Всі гроші будуть витрачені. Можливо, щось розікрадуть, але в Україні нічого не зміниться. Ми будемо там, де є. Це моя позиція. Тому я надаватиму перевагу припиненню вогню за будь-яку ціну", — додав Роберт Фіцо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини