Головна Новини Світ Росія За обнулення Путіна на референдумі в Росії голосували мертві душі - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

За обнулення Путіна на референдумі в Росії голосували мертві душі - ЗМІ

Голоси на референдумі в Росії "віддали" тисячі недійсних паспортів, - Медуза

9 липня 2020, 11:31 comments1461
Поділіться публікацією:

Проголосувати за зміни в Конституцію РФ і занулення президентських термінів Путіна через інтернет змогли тисячі "виборців" з недійсними паспортами. Подібних порушень під час референдуму були тисячі, - пише "Медуза".

За обнулення Путіна на референдумі в Росії голосували мертві душі - ЗМІ

Фото: Валерий Матыцин/ТАСС

Виявити порушення, які відбувалися під час голосування, журналістам вдалося постфактум. На сайті Головного управління МВС з питань міграції є сервіс, де можна перевірити будь-який російський паспорт і з'ясувати, чи дійсний він. На додаток, всю базу таких паспортів можна скачати без будь-яких обмежень. Саме вона і допомогла виявити численні порушення.

Перед самим голосуванням журналісти отримали в розпорядження базу паспортних даних росіян, що зареєструвалися для голосування онлайн. Таку ж розіслали головам виборчих комісій,  і жодного  грифу "таємно" на величезній базі персональних даних російських громадян не було.

Порівнявши два списки, виявилося, що багато хто з росіян на дистанційне голосування успішно зареєструвався двічі. А багато хто, й взагалі, зміг проголосувати за недійсними паспортами. Їх дані є у списку Управління з питань міграції, тобто МВС Росії вважає їх документи недійсними. І таких "виборців" журналісти нарахували майже 5 тисяч. І це тільки в Москві, Московській і Нижньогородській областях.

Також виявилося, що до початку референдуму кількасот паспортів інтернет-виборців, які змогли зареєструватися за недійсними документами, раптом стали дійсними та зникли з бази МВС.

Раніше "Коментарі" розповідали про результати референдуму за зміни до Конституції Російської Федерації.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини