Головна Новини Світ Росія Загроза вторгнення не зникла: Москва дає команду дипломатам евакуюватися з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза вторгнення не зникла: Москва дає команду дипломатам евакуюватися з України

Росія продовжує розжарювати ситуацію з Україною

18 січня 2022, 09:57
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", у розпорядженні рейтингового видання The New York Times опинилася інформація про те, що дипломатам у двох російських консульствах в Україні надійшли вказівки підготуватися до виїзду з країни. У підсумку понад тиждень тому Україну покинули 18 осіб – здебільшого діти та дружини російських дипломатів. Це може стати ще одним приводом замислитись, що Росія не відмовилася від вторгнення в Україну.

Загроза вторгнення не зникла: Москва дає команду дипломатам евакуюватися з України

Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Видання повідомляє, посилаючись на джерело у СБУ, не називаючи його прізвища, що найближчими днями очікується, що Україну покинуть ще 30 людей. Вони виїдуть назад до Росії з Києва та консульства у Львові.

Згідно з заявою офіційного представника США, у Білому домі знали про такий дипломатичний демарш Росії. У заяві наголошується, що Вашингтон мав інформацію, що з Москви прийдуть в Україну рекомендації до своїх дипломатів – залишити територію України ще наприкінці грудня та на початку січня.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України назвав хитрість, яку використовує Володимир Путіну, щоб створити привід для вторгнення на територію України та захоплення нових територій. Російська армія може увійти до України під приводом захисту російських громадян. Саме тому Москва не припиняє розпочате ще 2021 року – активно роздає російські паспорти українським громадянам в ОРДЛО. Такий метод Кремль практикував і раніше, готуючи собі плацдарм для вторгнення й окупації нових територій. Подібна практика була також використана в анексованому Криму. Президент України попросив американських сенаторів звернути увагу на цей факт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини