Головна Новини Світ Росія Захарова вибухнула претензіями на адресу Еквадору через допомогу Україні російською технікою
commentss НОВИНИ Всі новини

Захарова вибухнула претензіями на адресу Еквадору через допомогу Україні російською технікою

Речниця російського МЗС Марія Захарова розкритикувала Еквадор за те, що там вирішили передати США російську техніку, яка звідти відправиться в Україну, пише Reuters, повідомляють «Коментарі»

2 лютого 2024, 16:35
Поділіться публікацією:

Представниця МЗС Росії Марія Захарова вибухнула гнівом через рішення Еквадору передати США російську техніку, яку згодом отримає Україна. Як пише видання, йдеться про "металобрухт", який у січні еквадорський уряд вирішив обміняти у Вашингтона на сучасне американське обладнання вартістю 200 млн доларів.

Захарова вибухнула претензіями на адресу Еквадору через допомогу Україні російською технікою

Дозволу у РФ ніхто не питав

"Сполучені Штати заявили, що зброя, яку вони отримають від Еквадору, буде відправлена в Україну, щоб допомогти зміцнити її сили на полі бою проти Росії", — пише агентство.

Разом з тим, Захарова заявила, що РФ була проти такого "кільцевого обміну".

"Наші партнери чудово обізнані про положення контрактів, що включають зобов'язання використовувати поставлене майно в заявлених цілях і не передавати третій стороні без отримання відповідної угоди російської сторони",
— сказала вона.

Захарова поскаржилася, що ніхто не питав Росію, перш ніж про таке домовлятися. 

"

Настільки необачне рішення було прийнято еквадорською стороною під серйозним тиском зацікавлених осіб ззовні",
- заявила Захарова.

Окрім того, Захарова заявила, що Еквадор не отримає техніку від американців.

Разом з тим, влада Еквадору підтвердила, що Москва не рекомендувала обмінюватися обладнанням США, але там вважають, що все одно мали право це зробити.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у грудні 2023 року президент Володимир Зеленський з робочим візитом відвідав Еквадор та зустрівся з президентом Даніелем Нобоа. Володимир Зеленський високо оцінив позицію Еквадору на підтримку резолюцій міжнародних організацій із засудженням російського вторгнення в Україну. Він запропонував еквадорській стороні долучитися до імплементації Української формули миру та взяти участь у наступній зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики в січні 2024 року.

Під час зустрічі президенти обмінялися думками щодо викликів, які виникають через дестабілізацію ситуації в різних частинах світу. Співрозмовники також обговорили можливості розвитку двосторонньої співпраці України та Еквадору, зокрема в безпековій сфері, цифровізації, торгівлі сільськогосподарською продукцією.

Також "Коментарі" писали, що кілька років тому Україна підписала з Еквадором угоду про безвізовий режим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини