Захарова відреагувала на слова Макрона про поразку Росії

Речниця МЗС РФ Марія Захарова пригрозила президенту Еммануелю Макрону, згадавши поразку Наполеона в Росії.

Еммануель Макрон під час виступу для французьких ЗМІ повідомив, що його країна підтримує Україну та виступає за поразку Росії, проте проти розгрому країни-агресорки. На такі слова президента Франції відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram росіянки.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив газеті Le Journal du Dimanche, що він хотів, аби Росія зазнала поразки в Україні, але ніколи не планував її знищити, напротивагу східноєвропейським країнам, які відкрито заявляли про потребу в розпаді РФ.

"Франція почалася не з Макрона, а останки Наполеона, шанованого на державному рівні, знаходяться в центрі Парижа. Щоб і Франція все розуміла, і Росія", - пригрозила Франції російська пропагандистка Марія Захарова.

Речниця МЗС РФ назвала французького президента "безцінним", за те, що Захід нібито останні роки не просто втручався у справи Росії, а намагався змінити владу в країні. Попри такі заяви Захарової, Еммануель Макрон на Мюнхенській конференції з безпеки говорив, що не бачить кращих альтернатив Путіну.

"Я жодної секунди не вірю в зміну режиму, і коли я чую багатьох людей, які закликають до зміни режиму, я запитую їх: "Які зміни? Хто наступний? Хто ваш лідер? Всі варіанти, крім Володимира Путіна, в нинішній системі здаються мені гіршими", - стверджує Макрон та закликає повернути російського диктатора за стіл переговорів.

Слова Макрона викликали критику з боку деяких союзників по НАТО за неоднозначну позицію щодо його політики стосовно війни між Україною та Росією, дехто вважає Париж слабкою ланкою в західному альянсі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан "порадив" Заходу як швидше зупинити війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про німецького шпигуна, який мав отримати 400 тис. євро за інформацію про позиції ЗСУ.