Головна Новини Світ Німеччина Німецький шпигун мав отримати 400 тис. євро за інформацію про позиції ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецький шпигун мав отримати 400 тис. євро за інформацію про позиції ЗСУ

Директора розвідувальної служби Німеччини затримали за підозрою у передачі розвідданих Росії.

19 лютого 2023, 13:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Працівник німецької розвідки підозрюється у співпраці на російські спецслужби. За злив даних про позиції ЗСУ він мав отримати від Росії 400 тис. євро. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NY Times.

Німецький шпигун мав отримати 400 тис. євро за інформацію про позиції ЗСУ

Карстен Лінке. Фото з відкритих джерел

Карстен Лінке – працював як футбольний тренер, одночасно був агентом BND та шпигуном Росії. 52-річний колишній німецький військовий, працював у Федеральній розвідувальній службі Німеччини (BND) директором технічної розвідки — підрозділу, відповідального за кібербезпеку та стеження за електронними комунікаціями. На нього припадає приблизно половина щоденного обсягу розвідувальних даних шпигунського агентства. Окрім арешту Карстена Лінке, вдалось схопити його спільника, що планував передати 400 тис. євро готівкою за секретну інформацію для РФ. Співпраця Лінке з Росією почалась ще до повномасштабного вторгнення.

"Через зрадника, заарештованого за шпигунство, ФСБ намагалася отримати дані про розташування артилерійських та зенітних позицій української армії. Зокрема, російська спецслужба хотіла дізнатися координати ракетних установок HIMARS, що поставляються США, і систем ППО Iris-T, які Україні відправляє Німеччина", — стверджує український журналіст Андрій Цаплієнко.

Також Лінке мав доступ до секретних файлів союзних організацій, зокрема ЦРУ, АНБ та інших. Через таку діяльність Карстена Лінке, служби Британії та США вирішили призупинити обмін інформацією з BND, адже там може бути більше подвійних агентів, що працюють на Росію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, розвідка Британії розповіла про нову тактику росіян.

Також "Коментарі" писали про Лондонський суд, який виніс вирок російському шпигуну в Німеччині. Чоловік був охоронцем посольства Великобританії в Берліні та передавав секретну інформацію РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини