Головна Новини Світ Росія Захарова відреагувала на встановлення тризуба на монумент «Батьківщина-мати»
commentss НОВИНИ Всі новини

Захарова відреагувала на встановлення тризуба на монумент «Батьківщина-мати»

Російська представниця МЗС критикує Україну за зміну радянського герба на український тризуб.

7 серпня 2023, 15:10 comments2537
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна продовжує політику декомунізації та прибирає ідеологічні символи, що були встановленні у часи СРСР. Один з таких символів розміщувався на монументі "Батьківщина-мати", а саме радянський герб, тепер його зняли і замінили на український символ. На такі зміни різко реагують у Росії.

Захарова відреагувала на встановлення тризуба на монумент «Батьківщина-мати»

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Речниця МЗС Росії Марія Захарова критично відгукнулась на процес декомунізації в Україні, а саме на заміну радянського герба на український тризуб на монументі "Батьківщина-мати".

"У цьому вся сутність київського режиму та очолюваних ним кіборгів. Матір не можна перейменувати. Вона одна. І єдине, що з нею можна зробити, кохати. А це вони не вміють", — критикує у своїх соцмережах Захарова видалення радянського символу.

Наразі на щит "Батьківщина-мати" було піднято український герб, однак ще тривають роботи з його прикріплення. Очікується, що остаточне завершення робіт відбудеться 23 серпня до Дня державного прапора. 

Нагадаємо, що минулого року у липні в застосунку "Дія" провели опитування за участю 780 тис. українців. 85% опитаних проголосували за зміну радянського символу на український герб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Мінкульт збирається перейменувати монумент "Батьківщина-мати". Відома нова назва легендарної скульптури.

Також "Коментарі" писали, що представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова пригрозила Україні після ударів по російському нафтовому танкеру. Речниця російського МЗС назвала дії України "варварськими" та заявила, що усіх причетних буде покарано.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини