Головна Новини Світ Росія Захарова заявила, що РФ піде в міжнародні суди через «тероризм» України
commentss НОВИНИ Всі новини

Захарова заявила, що РФ піде в міжнародні суди через «тероризм» України

Представник МЗС країни-агресора Марія Захарова заявила, що РФ після направлення Україні вимог про видачу «терористів» готує документи, щоб подати на Київ до міжнародних судів

1 квітня 2024, 13:15
Поділіться публікацією:

Росія збирається звернутися до міжнародних судів після направлення Україні вимог щодо видачі терористів, заявила Марія Захарова.

Захарова заявила, що РФ піде в міжнародні суди через «тероризм» України

Марія Захарова

"Росія має намір звертатися до міжнародних судових інстанцій. Наразі готуються відповідні документи, і наша країна проходить відповідні обов'язкові процедури"
, — повідомила Захарова.

Представник МЗС країни-агресора повідомила, що до Києва направили вимоги, які містять досудові претензії – їх передали офіційними каналами.

Крім того, Захарова повідомила, що в уже спрямованій ноті на адресу України щодо претензій щодо міжнародних конвенцій про боротьбу з бомбовим терором та фінансуванням тероризму немає вимог щодо теракту у "Крокус Сіті Холлі". За її словами, Кремль направить Києву нову ноту як досудову претензію, якщо причетність української сторони до теракту буде доведена.

"У міру появи нової інформації про можливу участь... українських спецслужб... і в інших терористичних актах додатково ця інформація буде надіслана нотою як нова міждержавна досудова претензія", —
сказала Захарова.

Відомо, що 31 березня МЗС РФ заявило, що слідчі начебто виявили український слід у низці "терактів". Йдеться про замахи на Дарину Дугіну або Захара Прилепіна, а також про атаку на "Крокус Сіті Хол" та підрив Кримського мосту.

При цьому Москва, з посиланням на міжнародну конвенцію про боротьбу з тероризмом, зажадала від Києва відшкодувати завдану шкоду і видати всіх причетних до відповідних атак, включаючи голову СБУ Василя Малюка.

Водночас українські політологи вважають, що Україні треба діяти симетрично і подати до суду на Росію, адже вона є терористом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олександр

1 квітня 2024, 12:30

Пьяница мать - горе в семье


Новини