Головна Новини Світ Росія Захарова зробила абсурдну заяву: "чоловікам ніколи займатися продовженням роду"
commentss НОВИНИ Всі новини

Захарова зробила абсурдну заяву: "чоловікам ніколи займатися продовженням роду"

Речниця МЗС Росії Марія Захарова звинуватила НАТО у скорочені населення в Молдові.

4 червня 2024, 09:20 comments1002
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Представниця МЗС РФ Марія Захарова вирішила прокоментувати демографічну ситуацію у Молдові, де спостерігається поступове скорочення населення. За словами Захарової, це нібито відбувається через військові навчання НАТО в Молдові, тому "чоловікам ніколи займатися продовженням роду".

Захарова зробила абсурдну заяву: "чоловікам ніколи займатися продовженням роду"

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу Марія Захарова заявила про різке скорочення народжуваності в Молдові пропри відсутність війни в країні. За її словами у 2023 році в країні народилось 24 тис. дітей, що на 11% менше ніж показники 2022 року. Причиною цього Захарова назвала мілітаризацію країни, навчання НАТО та "підтягування" Молдови до стандартів альянсу.

"У 2024 році в країні пройшло 17 військових навчань і зборів, у тому числі за участю американських або румунських військовослужбовців. Розумію, чому у Молдові народжуваність падає. Якщо 17 військових навчань за участю американських та румунських військовослужбовців, то молдавським чоловікам просто ніколи займатися продовженням роду. Вони всі в НАТО вбудовуються", – сказала Захарова.

У Молдові, як і у багатьох країнах Східної Європи, зокрема і Росії, в останнє десятиліття спостерігається скорочення населення через зменшення народжуваності та збільшення міграції. Крім того, за даними Генштабу, Росія зазнала в Україні втрат у понад 500 тис. вбитих та поранених. А BBC та "Медіазона" підрахували, що на війні в Україні загинуло понад 50 тис. військових РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захарова з погрозами відреагувала на можливе введення західних військ в Україну.

Також "Коментарі" писали про президентку Молдови Маю Санду, яка відповіла, чи пропонувала Україна звільнити Придністров'я військовим шляхом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини