Головна Новини Світ Росія Західні банки заплатили Росії сотні мільйонів податків: ЗМІ назвали суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні банки заплатили Росії сотні мільйонів податків: ЗМІ назвали суму

Європейські банки через сплату податків підтримують економіку Росії. В бюджет РФ надійшло 800 млн євро, більша частина з яких з одного банку.

29 квітня 2024, 13:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Західні банки, які залишились працювати у Росії сплачують сотні мільйонів євро податків. Ці гроші Кремль використовує для війни в Україні. За підрахунками Financial Times найбільші західні банки сплатили 800 мільйонів євро у 2023 до бюджету РФ, що в чотири рази більше до повномасштабного вторгнення.

Західні банки заплатили Росії сотні мільйонів податків: ЗМІ назвали суму

Raiffeisen Bank в Росії. Фото з відкритих джерел

Financial Times вказує, що сім найбільших європейських банків, які продовжують працювати у Росії: Raiffeisen Bank International, UniCredit, ING, Commerzbank, Deutsche Bank, Intesa Sanpaolo і OTP, прозвітували про загальний прибуток у понад три мільярди євро за 2023 рік. 

Цей прибуток перевищив показники 2021 року у три рази, а рівень сплати податків у чотири. До повномасштабного вторгнення ці банки сплатили в російський бюджет 200 млн, а у 2023 році — 800 млн євро.

Financial Times вважає, що західні банки отримують вигоду в Росії, де місцеві банки потрапили під санкції. Крім того, таким чином західні фінустанови допомагають Кремлю стабілізувати економічну ситуацію в країні.

Видання також зазначає. Що більша частина з 800 мільйонів євро заплатив австрійський Raiffeisen Bank International (RBI). Банк має найбільшу частку серед іноземних кредиторів у Росії. Прибуток установи збільшився втричі з 2021 по 2023 рік та становлять 1,8 мільярда євро, що складає половину прибутку австрійського банку.

Такі компанії, як Deutsche Bank, OTP і Commerzbank стверджують, що скоротили свою присутність у Росії. А Intesa Sanpaolo збирається продати свій банк в Росії та вийти з ринку країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що швейцарські банки обмежують співпрацю з громадянами Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія у кілька разів збільшила видачу віз для громадян двох країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини