Головна Новини Світ Росія Закулісна війна Путіна: Про що мова і в чому небезпека для Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Закулісна війна Путіна: Про що мова і в чому небезпека для Заходу

Росію звинувачують у створенні програми з підготовки диверсій у Північному морі

19 квітня 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

За даними данської контррозвідки, Росія планує диверсії у Північному морі на випадок повномасштабного конфлікту із Заходом. Глава розвідки Норвегії заявив журналістам, що програма перебуває на особливому контролі у Москви, пишуть "Коментарі" з посиланням на ВВС.

Закулісна війна Путіна: Про що мова і в чому небезпека для Заходу

До чого готується Путін в разі програшу Україні

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков вже відреагував на розслідування, звинувативши західні ЗМІ в тому, що вони "безпідставно воліють у всьому звинувачувати Росію".

Автори доповіді зазначають, що судна-диверсанти у скандинавських водах відключають свої передавачі, щоб їх неможливо було відстежувати, але деякі повідомлення спецслужбам вдалося перехопити та проаналізувати.

"Особливе місце у розслідуванні приділяється російському судну "Адмірал Володимирський". Офіційно це експедиційне океанографічне судно, але автори доповіді стверджують, що це корабель-шпигун. У короткий проміжок часу його бачили поблизу семи вітрових електростанцій біля берегів Великобританії та Нідерландів. Судно сповільнює хід у об'єктів, що його цікавлять, і ще деякий час курсує навколо. У розслідуванні йдеться, що "Адмірал Володимирський" місяць плив із вимкненим судновим передавачем", — пишуть автори доповіді.

Цілі ж можливих диверсій досить прості: пошкодження комунікацій чи відключення енергосистем країни, щоб спричинити хаос.

озвідка секретних об'єктів не є чимось незвичайним, і західні країни, ймовірно, провадитимуть аналогічну діяльність проти Росії. Проте, пишуть розслідувачі, збір даних та підготовка фактичних диверсій – не одне й те саме. На цей момент диверсією, що не викликає сумнівів, можна назвати один епізод — підрив частини російського газопроводу "Північний потік" у Північному морі у вересні минулого року. Але питання про виконавців залишається відкритим, — йдеться в доповіді.

Найближчим часом усе дослідження обіцяють оприлюднити повністю.

Нагадаємо, "Коментарі" писали як штатні російські пропагандисти взялися активно поширювати відео з нібито поїздки російського диктатора Володимира Путіна в Україну — на окуповану територію Херсонської та Луганської областей. Але все-таки є в цьому хвастощі і ложка дьогтю — Кремль осоромився з відео вояжу диктатора.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що прем’єрка Литви Інгріда Шимоніте вважає, що візит президента Росії на тимчасово окуповані території України можна пояснити його бажанням бути схожим на Володимира Зеленського.

Читайте також на сайті "Коментарі" – Путін задумав дві війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини