Головна Новини Світ Росія Залізна завіса закривається: у РФ забиратимуть закордонні паспорти у однієї категорії населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Залізна завіса закривається: у РФ забиратимуть закордонні паспорти у однієї категорії населення

В РФ хочуть обмежити виїзд депутатів за кордон

сьогодні, 15:28
Поділіться публікацією:

Комісія Держдуми країни-агресора з питань регламенту подала на розгляд нижньої палати парламенту проект постанови, яка встановлює порядок обмеження права на виїзд з Росії для депутатів, що володіють інформацією особливої важливості. Відповідний документ був опублікований в електронній базі Держдуми.

Залізна завіса закривається: у РФ забиратимуть закордонні паспорти у однієї категорії населення

Держдума РФ

З пояснювальної записки випливає, що цей проект покликаний реалізувати закон "Про порядок виїзду з РФ і в’їзду в РФ". Відповідно до документа, голова Держдуми може отримати право обмежувати виїзд депутатів, які мають доступ до інформації особливої важливості. Це рішення спікер зможе прийняти на підставі висновку апарату палати парламенту.

Після ухвалення такого рішення депутат, який планував виїзд за кордон, має протягом трьох робочих днів отримати відповідне повідомлення, де буде вказано причину та термін обмеження права на виїзд. Після цього парламентарій зобов’язаний протягом п'яти робочих днів передати свій закордонний паспорт на зберігання в апарат Держдуми. У разі невиконання цього вимоги, паспорт буде анульовано.

При цьому відомо, що у липні спікер Держдуми В’ячеслав Володін підписав розпорядження "Про повідомлення щодо виїзду з Російської Федерації". Згідно з документом, депутати, які мають доступ до особливо важливої або секретної інформації, повинні інформувати керівництво нижньої палати про свої плани поїздки за кордон. Раніше Рада Федерації схвалила закон про позбавлення мандатів депутатів, які виїжджають за кордон без узгодження.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російським чиновникам заборонили виїжджати за кордон, зокрема у дружні до РФ країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини