Головна Новини Світ Росія Занадто красива, щоб працювати: в Росії впевнені, що жінка повинна займатися тільки господарством
commentss НОВИНИ Всі новини

Занадто красива, щоб працювати: в Росії впевнені, що жінка повинна займатися тільки господарством

Росіяни не підтримують трудову зайнятість у жінок, але при цьому розуміють, що інакше бути не може

28 вересня 2020, 18:16
Поділіться публікацією:

Майже п'ята частина жителів Росії вважає, що жінка не призначена для трудової діяльності і повинна займатися виключно зберіганням домашнього вогнища. Про це повідомляє видання Lenta.ru , посилаючись на дані опитування соціологічного агентства GlobalNR.

Занадто красива, щоб працювати: в Росії впевнені, що жінка повинна займатися тільки господарством

Так, згідно з результатами, майже 18% серед опитаних жителів Росії вважають, що жінки працювати не повинні. Цікаво, що категорично відкинули необхідність професійного праці у жіночої частини населення всього 24% респондентів, що майже в два рази нижче позиції в цьому питанні у інших націй (в середньому вона становить 57%).

Частково з твердженням, що жінка повинна сидіти вдома, згодні 34% росіян.

Таким чином, жителі Росії дотримуються багатовікових скрепних традицій, де дружина — хранителька вогнища, а чоловік — годувальник, але фактично не поспішають їх дотримуватися.

Відзначимо, що російський президент Володимир Путін ще на початку своєї каденції закликав жінок країни виходити із зони комфорту.

"Звичайно, включення жінок в активне громадське життя, включення в активну наукову, творчу роботу — це надзвичайно важливий ресурс для всієї країни на майбутнє. Жінки у нас не тільки найкрасивіші, але і найталановитіші", — заявляв політик.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, як в Україні відрізняється зарплата чоловіків і жінок за виконання одних і тих же обов'язків.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини