Головна Новини Світ Росія Збагачується не лише Путін: у Росії встановлено новий рекорд
commentss НОВИНИ Всі новини

Збагачується не лише Путін: у Росії встановлено новий рекорд

Forbes нарахував у Росії рекордну кількість мільярдерів

3 квітня 2024, 09:10
Поділіться публікацією:

Цього року до щорічного рейтингу найбагатших людей світу Forbes увійшли 125 мільярдерів із Росії і це число стало рекордним. Як передає портал "Коментарі", за інформацією російського видання Forbes, раніше попередній рекорд було встановлено в 2021 році — тоді в рейтинг потрапив 121 мільярдер з Росії. Відразу після початку вторгнення в Україну кількість російських мільярдерів різко скоротилася – до 88 осіб у 2022 році. 2023 року їх було 110 осіб.

Збагачується не лише Путін: у Росії встановлено новий рекорд

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Найбагатшим із росіян Forbes назвав власника "Лукойлу" Вагіта Алекперова зі статками 28,6 мільярда доларів.

Forbes зазначає, що кількість російських мільярдерів могла бути навіть більшою, але десять осіб із найбагатших бізнесменів після початку війни відмовилися від громадянства РФ і тепер фігурують у рейтингу як представники інших країн.

У той же час сукупний стан російських мільярдерів Forbes виявився нижчим, ніж у 2021 році: $576,8 млрд проти $606,2 млрд у 2021 році.

Всього до глобального рейтингу Forbes 2024 року увійшов 2781 мільярдер. Трійка лідерів за рік не змінилася — це президент Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар Арно (233 мільярди), засновник Tesla Ілон Маск (195 мільярдів) та творець Amazon Джефф Безос (194 мільярди).

Читайте також на порталі "Коментарі" — до другої річниці російського вторгнення в Україну проти країни-агресора було запроваджено нові санкції. З боку США вони стали ще реакцією на смерть Олексія Навального. А з боку ЄС вперше зачепили компанії з Китаю та Індії, які допомагають РФ оминати обмеження. Санкції проти китайських компаній за співпрацю з Росією вже викликало різко негативну реакцію офіційного Пекіна. Тим часом, як зазначає The New York Times (NYT), США провалили план економічної ізоляції Росії, яка продовжує отримувати величезні кошти від продажу нафти та газу. Які висновки щодо санкційної політики можна зробити зараз? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини