Головна Новини Світ Росія Зброя з Європи і США продовжує потрапляти в РФ: деталі розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Зброя з Європи і США продовжує потрапляти в РФ: деталі розслідування

Агресор продовжує забезпечувати свою армію зброєю із Заходу

26 грудня 2023, 23:35
Поділіться публікацією:

На другий рік повномасштабного вторгнення в Україну до російської армії продовжують надходити снайперські приціли зі США, Японії та Європи. Відповідна інформація опублікована у розслідуванні видання "Важные истории", передає портал "Коментарі".

Зброя з Європи і США продовжує потрапляти в РФ: деталі розслідування

Росія постачає зброю з Заходу. Фото з відкритих джерел

Видання встановило, що впродовж 2022 та 2023 років із західних країн до Росії потрапили снайперські приціли на суму 173, 6 млн доларів.

"Важные истории" відзначають, що на платформі YouTube можна знайти десятки роликів, як російські окупанти демонструють приціли західних виробників.

Зокрема, йдеться про таких виробників, як Leupold (США), Nightforce (США — Японія), Holosun (США — Китай), Swarovski Optik (Австрія).

Видання з'ясувало, що, згідно з даними російської митниці, за майже два роки повномасштабного вторгнення в Україну до РФ було ввезено прицілів на 16 млрд рублів (173, 6 млн доларів).

Згідно з документацією, снайперські приціли завозилися в Росію нібито для встановлення на мисливську зброю.

Однак, як підтверджують відеозйомки російських загарбників, щонайменше частина з цих прицілів потрапила на війну в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський наголосив, що законодавчі пропозиції щодо нових правил мобілізації ініціювали військове командування, Міністерство оборони та інші державні органи, які й представили їх на розгляд Верховної Ради. Український президент заявив, що зміна правил мобілізації та військового обліку не повинна обговорюватися за закритими дверима, громадяни мають знати, які нововведення пропонує військове керівництво, а тому відповідний законопроєкт був опублікований для всенародного обговорення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини