Головна Новини Світ Росія Жінка задонатила 52 долари на допомогу Україні: її засудили на 12 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінка задонатила 52 долари на допомогу Україні: її засудили на 12 років

Громадянка США Ксенія Кареліна була засуджена на 12 років в'язниці у Росії за фінансову допомогу Україні.

19 серпня 2024, 11:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Згідно з рішенням російського суду, балерина Ксенія Кареліна отримала 12 років позбавлення волі через державну зраду за переказ 52 доларів на рахунок благодійної організації, яка займається підтримкою України.

Жінка задонатила 52 долари на допомогу Україні: її засудили на 12 років

Ксенія Кареліна отримала 12 років за держзраду. Фото з відкритих джерел

Ксенія Кареліна, яка має паспорт РФ, але після тривалого проживання у США у 2021 році отримала американське громадянство. Під час візиту до своєї сім'ї на новорічні свята у Єкатеринбург жінка була затримана поліцією, а служби ФСБ звинуватили Кареліну в зборі грошей для організації, яка нібито постачає зброю українським військовим.

Прокуратура РФ вимагала 15 років ув'язнення для Ксенії Кареліної, однак місцевий суд Єкатеринбурга визнав громадянку США винною у держзраді та призначив покарання – 12 років колонії загального режиму.

Як виявилось, Ксенія Кареліна перебуваючи у США у перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, де здійснила грошовий переказ розмірі 51,8 долара на рахунок фонду "Razom for Ukraine". Ймовірно, саме й цю транзакцію виявили російські спецслужби. 

Адвокат Кареліної заявив, що жінка визнає переказ грошей, однак наголошує, що засуджена вважала, що це кошти, які можуть допомогти  жертвам обох сторін. Також адвокат американки вказав, що Кареліна планує оскаржити вирок суду.

Благодійна організація "Razom for Ukraine" відреагувала на арешт балерини та вказує, що займається лише гуманітарною діяльність та не збирала гроші на зброю чи боєприпаси.

Також на ситуацію відреагував партнер Ксенії Кареліної, боксер Кріс ван Хеерден, який вимагає від Держдепу США включити її у списки при наступному обміні в'язнями між РФ та Сполученими Штатами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про випадок, коли 21-річна дівчина задонатила 30 доларів на ЗСУ і отримала 9 років в'язниці.

Також "Коментарі" писали, що колишній президент РФ Дмитрій Медведєв назвав обмін в'язнями між Заходом та РФ вдалим для Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини