Головна Новини Світ Росія ЗМІ дізналися через скільки часу у Росії закінчиться важлива бойова техніка
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися через скільки часу у Росії закінчиться важлива бойова техніка

Російська армія втрачає стільки ж БМП, скільки промисловість РФ будує нових або виводить з довгострокового зберігання

10 січня 2024, 22:25
Поділіться публікацією:

Беручи до уваги  статистику   знищення військової техніки РФ   під час війни в Україні, в  кремлівського режиму  за  два-три роки можуть закінчитись  бойові машини піхоти.

ЗМІ дізналися через скільки часу у Росії закінчиться важлива бойова техніка

Російські бойові машини піхоти (фото з відкритих джерел)

Як  інформує  Forbes, російська армія  тепер втрачає  стільки ж бойових машин БМП, скільки  на російських   заводах  випускають  нових або виводять з довгострокового зберігання.

"БМП, більше ніж танки, є робочими конячками російської механізованої війни. Вони перевозять піхоту в бій, підтримують її під час десантування і евакуюють вцілілих, якщо вони змушені відступати. Недарма у 2022 році аналітик Фонду Карнегі Майкл Кофман написав, що він підозрює, що "головна російська нестача бронетехніки — не в танках, а в БМП", — зазначають на сторінках видання.

При цьому на початку війни РФ  налічувала майже  4 000 БМП-1, модернізованих БМП-2 і новітніх БМП-3. Але за 23 місяці боїв в Україні виведено  з ладу  майже 2 000 цих машин.

Військові  резерви теж не безкінечні, адже на складах РФ залишається  3 000 старих БМП і з них понад 700, які, не підлягають відновленню.

"Якщо Курганмашзавод не зможе значно розширити виробництво, виробництво боєздатних БМП може значно скоротитися, починаючи приблизно з 2026 року. Навіть раніше, якщо збережеться нещодавня динаміка втрат", — стверджують журналісти медіа.

 "Російські планувальники знають, що БМП будуть дефіцитними. Армія з великою кількістю спеціальних бойових машин не збирає грубі імпровізовані машини так, як це робить російська армія", — підсумовує  Forbes.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що журнал The Time назвав 10 глобальних ризиків 2024 року

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини