Головна Новини Світ Росія ЗМІ дізналися, чим промишляв глава РПЦ Кирило у 70-х
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чим промишляв глава РПЦ Кирило у 70-х

За інформацією швейцарських ЗМІ, патріарх Кирило був шпигуном у Швейцарії.

6 лютого 2023, 15:40 comments1785
Поділіться публікацією:

Зв'язок глави Російської православної церкви (РПЦ) патріарха Кирила з КДБ стає дедалі явнішим. Відразу два видання "Matin Dimanche" та "Sonntagszeitung", з посиланням на дані Швейцарського федерального архіву, повідомили, що у 1970-х роках Кирило працював у Женеві на радянську службу зовнішньої розвідки.

ЗМІ дізналися, чим промишляв глава РПЦ Кирило у 70-х

Патріарх Кирило. Фото: із відкритих джерел

Згідно з повідомленнями, досьє на Кирила, яке було складено федеральною поліцією на той час, а потім оприлюднено, підтверджує, що церковний діяч належав до КДБ.

На початку 1970-х років нинішній патріарх російської церкви жив у Женеві під псевдонімом "Михайлів". Він мав офіційно представляти Московський патріархат у Всесвітній раді церков. Завдання Кирила полягало, серед іншого, у тому, щоб впливати на раду.

Метою радянського керівництва на той час, за повідомленнями ЗМІ, було змусити женевську інституцію засудити США та їхніх союзників та пом'якшити їхню критику відсутності релігійної свободи в Радянському Союзі.

Глава РПЦ Кирило є послідовним прихильником російського президента Володимира Путіна та його політики. Він підтримує російську війну в Україні, благословляє путінські ракети та назвав диктатора "дивом" у 2012 році.

Як відомо, глава МЗС Дмитро Кулеба виступає за те, щоб у 2023 році Захід все ж таки ввів санкції проти російського патріарха Кирила.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Москва передала Тегерану зброю, захоплену в Україні, — WSJ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – найімовірніші ділянки нового наступу Росії – що потрібно Україні, щоб вистояти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.lematin.ch/
comments

Обговорення

Ігор

6 лютого 2023, 16:37

Скільки попу років? Якщо йому зараз навіть 70, то в 20 піп був великим розвідником? Навіть величний Зе не досяг такого успіху. Кількість брехні 100%. Збудували країну підробку, брехню та корупцію.


Новини