Головна Новини Світ Росія ЗМІ дізналися ім'я людини, яка підбурювала Путіна напасти на Україну, переконуючи в беззубості Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися ім'я людини, яка підбурювала Путіна напасти на Україну, переконуючи в беззубості Заходу

Бізнесмен Юрій Ковальчук систематично переконував главу Кремля у слабкості західних країн

3 грудня 2022, 13:05 comments3463
Поділіться публікацією:

Одним із найвпливовіших прихильників рішення Володимира Путіна вторгнутися в Україну став 71-річний російський мільярдер Юрій Ковальчук, прізвище якого рідко фігурує серед імен, що входять до найближчого оточення російського диктатора. Але саме він розвивав тему, що повномасштабна війна проти України може показати Заходу міць Росії. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у матеріалі газети "Wall Street Journal".

ЗМІ дізналися ім'я людини, яка підбурювала Путіна напасти на Україну, переконуючи в беззубості Заходу

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

ЗМІ стверджує, що Юрій Ковальчук мав кілька досить тривалих зустрічей із Путіним перед початком повномасштабної війни, а також спілкувався із господарем Кремля по телефону чи відеозв'язку. Заявляючи про це, газета посилається на друга родини Ковальчука, а також екс-співробітника російської розвідки.

Ковальчук, санкції проти якого запровадили ще 2014 року, не лише бізнесмен, а й один із найбільших медіамагнатів. Він має телеканали, газети, соцмережі, які ведуть прокремлівську пропаганду. У міру того, як війна РФ в Україні стикається з провалами, його медіа стають дедалі ціннішими в арсеналі Кремля, вважає видання.

Телеканали Ковальчука спокійно висвітлювали часткову мобілізацію, а також розповідали про українську "брудну бомбу" та передбачали розвал США, йдеться у публікації. За допомогою Ковальчука Путін також не втрачає своїх позицій у мережі.

Коли у березні 2020 року розпочалася пандемія коронавірусу, Ковальчук був готовий сидіти на карантині, щоб зустрічатися з Путіним. За словами двох співрозмовників газети, Путін і Ковальчук іноді годинами обговорювали наростаючий конфлікт із Заходом та історію Росії.

Як зазначає видання з посиланням на екс-співробітника російської розвідки, саме під час цих розмов Ковальчук висловлював ідеї про те, що Захід слабкий і настав час продемонструвати військову міць Росії, вторгнувшись в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час звернення до українців президент України Володимир Зеленський, серед іншого, говорив про УПЦ та санкції проти цієї релігійної організації. Наголосивши, зокрема, на РНБО розглядали "зв'язки окремих релігійних кіл з державою агресором". Експерти спеціально для видання "Коментарі" оцінили ці кроки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини