Головна Новини Світ Росія ЗМІ дізналися, на що може піти Путін, щоб залякати Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, на що може піти Путін, щоб залякати Захід

Захід досі не знає, де проходять "червоні лінії" Путіна

14 вересня 2024, 12:34
Поділіться публікацією:

На Заході значно почастішали дискусії щодо зняття заборони для ЗСУ використовувати далекобійні ракети, надані союзниками, для ударів по РФ. Якщо ж партнери України все ж таки підуть на цей крок, російський диктатор Володимир Путін може посилити свої погрози, зокрема провести перші за десятиліття ядерні випробування. Таким чином, Москва може знову показати, що готова підвищувати ставки у війні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

ЗМІ дізналися, на що може піти Путін, щоб залякати Захід

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

ЗМІ у своїх висновках посилається на думки низки експертів, які припускають, що Путін може на новий виток загострення у протистоянні.

Експерт зі зброї в Інституті дослідження проблем миру та безпекової політики в Гамбурзі Ульріх Куен вважає, що Путін може послати якийсь ядерний сигнал – наприклад, випробування ядерної зброї, щоб залякати Захід.

Крім традиційного для Кремля брязкання ядерною зброєю або ударів по британських активах, вірогіднішим є посилення атак на українську громадянську інфраструктуру.

На думку експертів, швидше за все, Київ візьме на себе основний тягар військової відповіді Росії на послаблення обмежень на ракети.

Іншим варіантом для Росії було б посилення "гібридних" дій, таких як саботаж у Європі чи втручання у виборчу кампанію у США, додає Куен. Небезпека для Заходу полягає у тому, що він не знає, де насправді проходять червоні лінії Путіна.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден провів зустріч із прем'єр-міністром Великобританії Кейром Стармером. Лідери підтримали Україну у її протистоянні російській агресії. Про це повідомляє сайт Білого дому.

Зазначається, що Байден і Стармер під час переговорів обговорили низку зовнішньополітичних питань, які становлять взаємний інтерес. Зокрема лідери підтвердили свою непохитну підтримку України, яка продовжує захищатися від російської агресії.

Крім того, вони висловили глибоке занепокоєння у зв'язку з наданням Іраном та Північною Кореєю летальної зброї Росії, а також підтримкою Китаєм російської оборонно-промислової бази.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини