Головна Новини Світ Росія ЗМІ назвали число росіян, які втекли з армії після мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали число росіян, які втекли з армії після мобілізації

У РФ з військових частин втекли понад чотири тисячі мобілізованих

24 листопада 2023, 20:47
Поділіться публікацією:

У Росії на розгляд військових суддів надійшло понад чотири тисячі кримінальних справ, заведених на військовослужбовців, які втекли з військових частин після оголошення в країні мобілізації. Відповідну інформацію станом на 21 листопада зібрало з інтернет-ресурсів російських військових судів видання "Медіазона", пише портал "Коментарі".

ЗМІ назвали число росіян, які втекли з армії після мобілізації

З російської армії втекли понад чотири тисячі військових. Фото з відкритих джерел

За даними видання, до російських військових судів надійшла 4 121 кримінальна справа про самовільне залишення частини після початку мобілізації в РФ.

Повідомляється, що у 3 470 справах суди вже ухвалили рішення. Зокрема, з літа цього року суди щотижня виносили понад сто вироків. Найбільше вироків було винесено у серпні – понад 450.

Загалом проти російських військовослужбовців заведено близько 4,1 тисячі справ за самовільне залишення частин.

Також до суддів, пише видання, надійшло 317 справ про невиконання наказу (332 КК РФ). Зазначається, що абсолютна більшість кримінальних справ про невиконання наказу були порушені в Калінінградській області, Ростові, Приморському краї та на Камчатці.

Крім того, з початку мобілізації до військових суддів надійшло 96 справ за статтею про дезертирство (338 КК РФ).

Видання відзначає, що після розгляду більшості справ про самовільне залишення частини суд виносить умовний термін. Засудження до умовного ув'язнення дозволяє повернути мобілізованого військовослужбовця на фронт в Україні.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Кремль навіть не приховує, що основний козир у цій війні у Росії – це величезні юрби тих, кого путінський режим зможе мобілізувати та відправити на фронт. Однак військовий експерт Євген Дикий, який проходив службу в батальйоні "Айдар", закликав українців не вірити розповідям російських пропагандистів про те, що Росія має практично бездонний демографічний ресурс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини