Головна Новини Світ Росія ЗМІ розкрили плани Кремля, як оминути нафтові санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ розкрили плани Кремля, як оминути нафтові санкції

Росія збирає тіньовий флот зі старих танкерів, таким чином у Кремлі хочуть обійти нафтові санкції

3 грудня 2022, 15:30
Поділіться публікацією:

ЗМІ розкрили плани Кремля, як оминути нафтові санкції

ЗМІ розкрили плани Кремля, як оминути нафтові санкції

Росія збирає "тіньовий флот" для транспортування нафти в обхід санкцій. Фото: fleetmon com

Росія створює "тіньовий флот" для доставки своєї нафти в обхід санкцій. Очевидно, Росія закупила вже понад сто застарілих танкерів для транспортування нафти до Індії, Китаю та Туреччини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Financial Times".

За інформацією аналітиків Braemar, у реєстрах останнім часом побільшало невідомих покупців танкерів, яким вже по 12-15 років. У більшості випадків такі суди вже не планували використати. Їх збиралися "списувати", оскільки вони вважаються ненадійними та такими, що вже відпрацювали свій термін.

"Це покупці, з якими ми, як давні брокери, не знайомі. Ми впевнені, що більшість цих суден призначені для Росії", — зазначив один із експертів.

У Braemar вважають, що для Москви безпосередньо або через посередників цього року закупили 109 різних танкерів. За попередньою інформацією, РФ отримала 29 супертанкерів (VLCC), здатних транспортувати понад 2 млн. барелів нафти. Брокери запевняють, що Росія купила 31 танкер розміром Suezmax (кожен здатний перевозити близько 1 млн бар.) та 49 танкерів Aframax (близько 700 тисяч бар.).

Ці дані також підтверджують експерти із Гарвардського центру Девіса. Експерт із російської нафти Крейг Кеннеді заявив, що після купівлі дивним чином ці танкери заходять до Росії. За його словами, такий "тіньовий флот" може допомогти РФ вирішити проблему санкцій.

Кеннеді вважає, що дефіцит російської нафти збільшиться вже 2023 року, коли санкції накладатимуться на всі нафтопродукти з РФ. Росія буде зацікавлена в тому, щоб придбати якнайбільше танкерів і задовольнити всі запити покупців. Адже продаж нафти – основне джерело поповнення бюджету Росії. За прогнозами, дефіцит становитиме від 700 до 1,5 млн. барелів на день. Деякі аналітики вважають, що РФ знадобиться 240 танкерів, щоб підтримувати експортні потоки.

Читайте на порталі "Коментарі" — Новинський відреагував на санкції РНБО: каже, що завжди вважав себе патріотом України.
Також видання "Коментарі" повідомляло – стеля цін на нафту: чому Росія все одно у виграші – чи є хоч якийсь плюс від обмежень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 грудня 2022, 16:15

31 рік наша православна УПА-пропаганда повторювала улюблені цитати своїх великобратніх конкурентів: "чим більше неймовірна брехня, тим скоріше її сприймуть". Випадково? Губка Ющенко брехав про отруєння, не довів. Зараз посли отримують криваві листи з очами тварин. То Британська розвідка була джерелом брехні, тепер якісь ЗМІ. Ну от яка різниця віку танкерів? Старі під санкції не підпадають? З нових купувати російську нафту не будуть? Гниле дерево навіть за підтримки всього світу, не дає плодів, тільки відходи життєдіяльності людини.


Новини