Головна Новини Світ Росія Змова, як проти Гітлера: коли російські еліти усунуть Путіна від влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Змова, як проти Гітлера: коли російські еліти усунуть Путіна від влади

Оголошення мобілізації в Росії стане таким собі сигналом елітам, що з Путіним пора прощатися

23 серпня 2024, 11:43
Поділіться публікацією:

Оголошення нової хвилі мобілізації в Росії може стати каталізатором серйозних негативних наслідків для режиму Володимира Путіна, про це в інтервю "Главреду" заявив соціолог Ігор Ейдман. За його словами, невдоволення правлячої верхівки Російської Федерації дедалі більше зростає через тривалу війну та тупикову ситуацію, в яку країну завів Кремль. Це невдоволення може перерости у змову проти диктатора, впевнений експерт.

Змова, як проти Гітлера: коли російські еліти усунуть Путіна від влади

Володимир Путін

Ейдман каже, що зараз правлячі еліти не поспішають діяти, поки Путін утримує контроль над ситуацією на фронті. Проте оголошення мобілізації значно підвищить ризики змови. Ейдман наводить приклад змови проти Гітлера, яка зріла роками серед німецької військової верхівки, але активізувалася лише тоді, коли Гітлер почав програвати війну.

За словами соціолога, аналогічний сценарій може повторитися і в Росії. Невдоволення Путіним зростає на тлі економічних труднощів, міжнародної ізоляції та інших негативних факторів. Це підтверджується навіть прослуховуваннями, які інколи з'являються в інтернеті.

"Поки справи у Путіна на війні ще більш-менш, верхівка реалізовувати свої плани не буде. Але щойно вона зрозуміє, що Путін програє війну і ситуація погіршується, то перейде до справи. У Росії весь час сподіваються на авось – авось Трамп прийде до влади у США або авось Україна раптом прогнеться. Але надії все ніяк не втілюються в життя. І мобілізація стала б сигналом верхівці про те, що війна не закінчується, а ситуація загострюється і погіршується. Це знак, що поки Путін живий і при владі, сподіватися на вирішення ситуації безглуздо", – сказав публіцист.

Хоча правляча еліта поки що не наважується на рішучі кроки, мобілізація може стати сигналом про те, що ситуація лише погіршується. Це може підштовхнути їх до дій, спрямованих на усунення Путіна від влади.

"Поки що це лише ймовірність, але в разі мобілізації ймовірність змови суттєво зросте", – додав Ейдман.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ставлення росіян до Путіна погіршилося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини