Головна Новини Світ Росія Знову не вистачає людей: у РФ військкоматам дозволили мобілізувати чоловіків із "бронею"
commentss НОВИНИ Всі новини

Знову не вистачає людей: у РФ військкоматам дозволили мобілізувати чоловіків із "бронею"

Правове поле в РФ активно готують під масштабну мобілізацію

2 серпня 2023, 11:42
Поділіться публікацією:

У Росії суд визнав за військкоматами право призивати на військову службу громадян, які мають "броню" від роботодавця. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

Знову не вистачає людей: у РФ військкоматам дозволили мобілізувати чоловіків із "бронею"

Мобілізація в Росії. Фото: з відкритих джерел

За даними ЗМІ, суд Ханти-Мансійського автономного округу (ХМАО) відхилив повторний позов співробітника компанії "Сургутнафтогаз" Сергія Вахромєєва, який намагався оскаржити рішення військового комісаріату про його призов на військову службу. Чоловік посилався на те, що підприємство, де він працює, оформило по ньому так звану "броню" від підприємства.

Проте, суд після розгляду справи дійшов висновку, що "броня не є абсолютною підставою для надання відстрочки". Суддя посилається на 5-й пункт деяких "Методичних рекомендацій щодо бронювання громадян РФ", де йдеться, що військкомати, які "мають право залучати заброньованих громадян" для того, щоб плани з мобілізації не були провалені.

Читайте також на порталі "Коментарі" — це показує, що Росія затягуватиме війну: у британській розвідці зробили тривожну заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський диктатор Володимир Путін підписав закон, який збільшує штрафи до 30 тисяч рублів за неявку у військкомат без поважної причини, а також вводить штрафи до 400 тис. рублів за неподання юрособам списків для взяття громадян на військовий облік. Цей закон, як і низка інших, які дають можливість державі призивати якнайбільше людей на війну, у липні прийняла маріонеткова Держдума. За словами правозахисника з РФ, члена правління Міжнародного товариства "Меморіал" Сергія Кривенка, є багато інших свідчень про те, що Кремль серйозно готується до затяжної війни. Як на це слід реагувати Україні та союзникам? Чи є ймовірність, що росіяни почнуть масові антивоєнні виступи, чи еліти зметуть Путіна, що з'їхав з глузду? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини