Головна Новини Світ Росія Знову змінив своє рішення: Путін сказав, кого хоче бачити посередником на переговорах з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Знову змінив своє рішення: Путін сказав, кого хоче бачити посередником на переговорах з Україною

Раніше Путін казав, що обговорювати мають "мирний план", який був запропонований у Стамбулі в 2022 році.

5 вересня 2024, 19:40 comments1459
Поділіться публікацією:

Китай, Бразилія чи Індія могли б відіграти роль посередників у переговорах щодо припинення війни в Україні. Про це заявив російський президент Володимир Путін під час свого виступу на панельній дискусії Східного економічного форуму у Владивостоці, повідомляє Politico.

Знову змінив своє рішення: Путін сказав, кого хоче бачити посередником на переговорах з Україною

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Коли Путіна запитали про те, які країни могли б очолити мирні переговори з Україною, він зазначив: "Перш за все Китайська Народна Республіка, Бразилія, Індія. Я перебуваю в контакті зі своїми партнерами... у нас є довіра і впевненість один в одному. Якщо буде бажання України продовжувати переговори, я можу це зробити".

Ці заяви прозвучали після того, як Київ чітко дав зрозуміти, що не буде брати участь у прямих переговорах з Росією, але активно працює над створенням коаліції посередників. У Києві сподіваються, що така коаліція, включно з країнами, які мають дружні стосунки з Росією, зможе сприяти реалізації мирної формули з 10 пунктів, запропонованої президентом України Володимиром Зеленським, та примусити Москву припинити свою агресію.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін заявив про готовність до переговорівРосійський диктатор Володимир Путін заявив, що Москва готова до мирних переговорів для закінчення війни в Україні та назвав свої умови. Центр протидії дезінформації (ЦПД) проаналізував заяви Путіна та вказує, що очільник Кремля насправді не готовий до переговорів, а хоче капітуляції України.  

Володимир Путін після боїв у Курській області заявляв, що можливість переговорів "неактуальна" та "неможлива". Однак у нещодавній заяві російський диктатор зазначив, що "росія ніколи не відмовлялася від переговорів з Україною" та наголосив, що переговори мають бути лише на основі "узгоджених у Стамбулі параметрів".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини