Головна Новини Світ Росія Зрадник України отримав нову посаду від Путіна в окупованому Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Зрадник України отримав нову посаду від Путіна в окупованому Криму

До 2009 року Карякін виступав за Україну, після чого змінив громадянство на російське

12 вересня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

Сергія Карякіна, відомого шахіста і колишнього громадянина України, призначено "сенатором" від так званого "парламенту Криму" у Раді Федерації Росії. До цього Карякін був обраний "депутатом" кримського "парламенту" від партії "Єдина Росія". 12 вересня 2024 року нелегітимні депутати "парламенту" Криму проголосували за надання йому нових повноважень і достроково припинили його депутатський мандат.

Зрадник України отримав нову посаду від Путіна в окупованому Криму

Сергій Карякін (фото з відкритих джерел)

Карякін народився в Сімферополі й до 2009 року виступав за Україну, але після цього змінив громадянство на російське. Відомо, що він активно підтримує російську агресію проти України та неодноразово відвідував окуповані території. У 2022 році він був дискваліфікований Міжнародною федерацією шахів (FIDE) через свою публічну підтримку війни.

Окрім політичної діяльності, Карякін має значні досягнення в шахах, зокрема, перемогу на Кубку FIDE у 2015 році та звання віцечемпіона світу з класичних шахів у 2016 році.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що колишній український нардеп-зрадник балотується у російську Раду Федерації. Колишній народний депутат України Андрій Деркач, обвинувачений у державній зраді та незаконному збагаченні, став одним із кандидатів у російську Раду Федерації від Астраханської області. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ. 

Губернатор Астраханської області Ігор Бабушкін, у разі перемоги на майбутніх виборах глави регіону, пропонує Деркача до Ради Федерації РФ. У відповідному документі зазначено, що Деркач має російське громадянство та проживає в Астрахані. Андрій Деркач був народним депутатом кількох скликань та експрезидентом НАЕК "Енергопром". Він курував створення приватних охоронних підприємств у різних областях України, які мали сприяти швидкому захопленню країни.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини