Головна Новини Світ Росія Зустріч Путіна й Байдена: як триває підготовка до розмови
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Путіна й Байдена: як триває підготовка до розмови

Переговори важливі з огляду на те, що США і Росія розійшлися в багатьох питаннях, зокрема й тих, що стосуються України

3 грудня 2021, 12:19
Поділіться публікацією:

Триває робота з організації відеодзвінка між президентом Росії Володимиром Путіним і його американським колегою Джо Байденом. Це оголосили в Кремлі в п’ятницю, 3 грудня, через день після зустрічі їх високопоставлених дипломатів для обговорення кризи в Україні. Про це повідоиляє Reuters.

Зустріч Путіна й Байдена: як триває підготовка до розмови

Президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін зустрічаються на саміті США і Росії у Вілла Ла Гранж у Женеві - Reuters

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що позиції Росії та Сполучених Штатів розійшлися в багатьох питаннях після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрілися на переговорах у Стокгольмі.

Блінкен попередив Москву про "серйозні витрати", які Росія заплатить, якщо вторгнеться в Україну, закликаючи Лаврова шукати дипломатичного виходу з кризи. 

Україна та її союзники по НАТО забили тривогу щодо переміщення російських військ біля кордонів України цього року, що викликало занепокоєння стосовно того, що тліючий конфлікт на сході України може перерости у відкриту війну. Росія каже, що реагує на загрозливу поведінку з боку НАТО та України.

Як повідомляли раніше "Коментарі", державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що президент Росії Володимир Путін готовий до вторгнення в Україну. Ентоні Блінкен припустив, що президент РФ Путін може піти на те, щоби дати команду про вторгнення російських військ в Україну. При цьому він зазначив, невідомо, чи ухвалено таке рішення Путіним чи ні. Держсекретар США зазначив, що Росія не припиняє спроби підірвати ситуацію в Україні зсередини. Також її війська готові розпочати військову операцію проти України.

Спецслужбам США сьогодні невідомо чи ухвалено рішення в Кремлі про те, що буде задіяна широкомасштабна операція проти України, але при цьому точно відомо, що якщо подібне рішення буде ухвалено, то його варто очікувати в найкоротший термін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини