Головна Новини Світ Росія Зустріч у Нормандському форматі зривається – що сказав Лавров про позицію Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч у Нормандському форматі зривається – що сказав Лавров про позицію Росії

Очільники МЗС чотирьох країн ніяк не можуть зустрітись і обговорити питання щодо війни в Україні

9 листопада 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

РФ не погоджується на зустріч у Нормандському форматі, яку запропонували провести Україна, Франція та Німеччина. Про це, а також про причини відмови, повідомив Сєргєй Лавров на прес-конференції, яка проводилась за підсумками зустрічі з Феліксом Пласенсіа, міністром МЗС Боліваріанської Республіки Венесуела.

Зустріч у Нормандському форматі зривається – що сказав Лавров про позицію Росії

Сєргєй Лавров на прес-конференції - скрін відео Youtube

Голова російського МЗС повідомив про нещодавнє звернення міністрів зовнішніх справ Франції та Німеччини. Вони запропонували провести зустріч чотирьох міністрів МЗС у Нормандському форматі 11 листопада 2021 р. Москва відмовляється від зустрічі.

Причин відмови, за словами Лаврова, є кілька. Зокрема, саме того дня у нього дуже щільний графік: заплановано спілкування з представником однієї з дружніх Росії країн. Тому часу на зустріч, яку запропонував його французький колега — Жан Ів Ле – часу немає.

Росія підготувала свій пакет питань, які мали б обговорюватись у Нормандському форматі, стверджує російський високопосадовець. Ще 29 жовтня документ з пропозиціями на трьох сторінках був переданий потенційним учасникам зустрічі. Там вчергове згадується про "відмову українського керівництва виконувати свої зобов'язання, а також резолюції ООН", цитує прес-конференцію російське агентство ТАСС. Наступного дня під час саміту G20 французький міністр МЗС сказав, що не встиг з ним ознайомитись. Так як Росія не отримала відповіді на надісланий документ, то змісту зустрічатись і "позувати перед камерами" немає. Москва буде чекати реакцію на свої пропозиції, говорить Сєргєй Лавров.

Видання "Коментарі" публікувало точку зору Дмитра Кулеби, міністра зовнішніх справ, щодо позиції Росії. США та Україна готують спільний сигнал, який покаже, що Кремлю доведеться заплатити високу ціну за агресивні дії на окупованих територіях Донбаської та Луганської областей та Криму. Докладніше про це можна прочитати за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини