Головна Новини Світ Росія Звільнений російський опозиціонер Яшин сказав, чому Путін напав на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнений російський опозиціонер Яшин сказав, чому Путін напав на Україну

Російський опозиціонер Ілля Яшин переконує, що Путін напав на Україну не тому, що він не любить українців

13 серпня 2024, 15:10 comments4273
Поділіться публікацією:

Російський опозиціонер Ілля Яшин, якого звільнили з російської в’язниці у результаті великого обміну між Заходом і РФ заявив в інтерв’ю "Голосу Америки", що війна в Україні є "конфліктом цінностей".

Звільнений російський опозиціонер Яшин сказав, чому Путін напав на Україну

Ілля Яшин

“Путін напав на Україну не тому, що йому не подобаються українці з етнічної точки зору. Путін напав на українців, бо українці зробили вибір на користь свободи, усвідомили себе частиною Європи, бо Україна вирішила вийти з-під контролю Кремля та не хоче почуватися як частина імперії”, — заявив Яшин.

При цьому видання відзначає, що насправді кремлівський диктатор Володимир Путін неодноразово називав Україну "несправжньою державою". Окрім того, він заявляв про те, що, буцімто, "українського народу не існує".

Окрім того, Яшин уперто не називає війну в Україні війною, а просто "конфліктом", який відчувають і росіяни.

"І в Росії цей конфлікт відчувається, тому що людей, яких пригнічують у нашій країні, відправляють до в'язниць, з ними теж ведуть війну і деяких із них також убивають”, — заявив так званий російський опозиціонер.

При цьому він переконаний, що ті росіяни, які загинули від режиму Путіна, — це також жертви війни в Україні.

“Це не конфлікт росіян та українців. Це конфлікт між тиранією та свободою, це конфлікт між прогресом та регресом, і мракобіссям. Це конфлікт між смертю та життям – між естетикою смерті та цінністю людського життя”, — заявив Яшин.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські опозиціонери Андрій Пивоваров та Ілля Яшин, які були звільнені 1 серпня з в’язниць у Росії в рамках обміну ув’язненими між Вашингтоном і Москвою, розглядають можливість повернення до Росії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини