Головна Новини Світ Росія Звільнення Києва від "Мінська" та чергові антиросійські санкції: чи визнає РФ "Л/ДНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнення Києва від "Мінська" та чергові антиросійські санкції: чи визнає РФ "Л/ДНР"

Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що жодних офіційних рішень щодо можливості визнання Росією самопроголошених "ЛНР" та "ДНР" не приймалося

15 лютого 2022, 15:34
Поділіться публікацією:

Депутати Держдуми Росії більшістю голосів підтримали 15 лютого проект від Комуністичної партії про визнання так званих "ДНР" та "ЛНР".

Звільнення Києва від "Мінська" та чергові антиросійські санкції: чи визнає РФ "Л/ДНР"

Держдума РФ - фото з відкритих джерел

Що означає саме таке рішення? Як події можуть розвиватись далі? Із цими питаннями видання "Коментарі" звернулося до експертів.

Визнання "Л/ДНР" Москвою – розкішний подарунок Україні з боку агресора. І, звичайно, Росія не робитиме його

Політолог Кирило Сазонов вважає, що це голосування за фактом є досить примітивним блефом та спробою шантажувати Європу та Україну з боку Кремля.

"Очевидно, що визнання про "ЛНР" і "ДНР" з боку Росії не несе жодних фактичних плюсів для Москви. Взагалі насправді не зміниться нічого. Натомість на політичну ситуацію у світі це вплине не на користь Росії", – упевнений експерт.

Насамперед таке рішення Путіна означає фактичний та юридичний вихід Росії та "Мінських угод". Тобто, дозволить Україні зістрибнути з цього гачка, за який нас намагаються втягнути в абсолютно невигідне становище, пояснює Кирило Сазонов.

"Плюс до звільнення Києва від Мінських угод – Кремль отримає нову порцію санкцій. Отже, визнання "Л/ДНР" Москвою – розкішний подарунок Україні з боку агресора. І, звичайно, Росія не робитиме його. Тільки шантаж та погрози, – прогнозує політолог. – Якщо гіпотетично Путін і піде на такий крок, то щоб показати своєму виборцю, що вони не зовсім програли в історії з шантажем України та Євросоюзу, а "повернули" Донбас. І всі фінансові проблеми будуть повністю їхньою проблемою".

Звернення Держдуми до Путіна – це лише геополітична гра задля підтримання належного градуса напруги

Ростислав Кравець, адвокат, голова профспілки Українська незалежна фундація юристів, голова АТ "Кравець і партнери" бачить у такому кроці Держдуми (явно узгодженому з Кремлем) виключно бажання Путіна підтримувати напруженість між Україною та РФ.

"А головна мета – схилити Захід прямо заявити про неможливість вступу України до НАТО (одна з російських вимог гарантій безпеки). Саме питання визнання "донбаських республік", на мій погляд, не так небезпечне Україні, як самій РФ. Міжнародній спільноті доведеться реагувати на це якимись черговими санкціями. При тому, що зараз дуже болісно стоїть питання із запуском "Північного потоку-2". А визнання ОРДЛО з боку РФ може стати черговою перепоною для запуску цього проекту, в який вкладені мільярди доларів і росіянами, і європейцями", – зазначає Ростислав Кравець.

Тому він думає, що таке звернення Держдуми до Путіна – це лише геополітична гра заради підтримання належного градуса напруги.

"Юридичні перепони визнання т.зв. "ЛНР" та "ДНР" прибрано. Будь-якої миті Путін може підписати відповідний указ. Але питання не йдеться про визнання. Це не потрібно Росії. Суть лише у наявності напруги, – пояснює експерт. – Тож, гадаю, найближчим часом підписувати ніхто нічого не буде. Просто РФ отримувала черговий важіль тиску насамперед на Захід. Щоб змусити його письмово визнати неможливість вступу України до НАТО".

Раніше на порталі "Коментарі" - Британська преса назвала точний час "вторгнення Росії в Україну".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини