Головна Новини Світ Росія Звільнення Валерія Залужного: В Кремлі розказали, як це вплине на Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнення Валерія Залужного: В Кремлі розказали, як це вплине на Росію

Речник російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував відставку Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, передає портал «Коментарі»

9 лютого 2024, 14:52
Поділіться публікацією:

Дмитро Пєсков заявив, що звільнення Залужного не змінить перебіг так званої "спеціальної військової операції" Росії.

Звільнення Валерія Залужного: В Кремлі розказали, як це вплине на Росію

Пєсков прокоментував звільнення Залужного

"Ми не думаємо, що це фактор який може змінити хід спецоперації",
- повідомив Пєсков.

Речник російського президента вчергове відзначив, що "спецоперація" буде тривати "до досягнення всіх її цілей".

Пєсков також повідомив, що 9 лютого, Путін працюватиме у Кремлі та проведе оперативну нараду з членами Ради безпеки РФ. Пресс-секретар відмовився називати тему наради, проте підкреслив, що Путін сам її визначить, або пізніше подробиці розкриє прес-служба Кремля.

Нагадаємо, як передавав портал "Коментарі", 8 лютого Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний після зустрічі із Володимиром Зеленським повідомив, що завдання у війні змінюються, тому треба адаптуватися до нових реалій. За його словами, прийнято рішення про необхідність зміни стратегії. Окрім того, міністр оборони Рустем Умєров у Фейсбуці теж повідомив, що війна змінюється та вимагає змін. Бойові дії 2022, 2023 та 2024 – це три різні реальності, додав він. Умєров заявив, що Залужного відправлено у відставку.

При цьому західні журналісти прогнозують, що звільнення генерала ознаменує новий та вирішальний етап у війні – той, у якому Зеленський ризикує помилитися. Видання зазначає, коли 8 лютого Зеленський нарешті замінив Валерія Залужного на Олександра Сирського на посаді командувача Збройних сил у рамках ширшої реорганізації, це було так, ніби сталося щось доленосне. У публікації зазначають, що "частково це пов'язано з вирішальною роллю генерала Залужного у відважності російським військам у перші дні вторгнення, а також з його популярністю серед особового складу та цивільного населення України".

Також "Коментарі" розповідали, про що говорить рішенняЗеленського, який замінив Залужного Сирським.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини