Головна Новини Світ Пiвденна Америка Аргентина підсунула свиню Росії. Як це допомогло ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Аргентина підсунула свиню Росії. Як це допомогло ЗСУ

Аргентина передала Україні два гелікоптери Мі-171Е, які вона раніше отримала від Росії, повідомляє Financial Times. Рішення про такий крок було прийнято президентом країни Хав’єром Мілей

1 березня 2024, 18:23 comments1106
Поділіться публікацією:

Як підкреслює видання, президент Аргентини все ж віддає перевагу союзам з "країнами, які захищають свободу". До цих країн входять Сполучені Штати та Ізраїль, його Мілей відвідав нещодавно, а також Україна, яка отримала від Аргентини вертольоти російського виробництва.

Аргентина підсунула свиню Росії. Як це допомогло ЗСУ

Хав'єр Мілей

Окрім того, видання нагадало, що Мілей має намір уже в цьому році провести "саміт підтримки Латинської Америки".

Така позиція аргентинського лідера різко контрастує з поведінкою інших лідерів країн Латинської Америки, які все ж підтримують Росію і навіть закликають Україну пожертвувати своїми територіями заради миру. Окрім того, Бразилія навіть хотіла виступити у роді миротворця, щоби допомогти дипломатичним шляхом врегулювати "конфлікт" в Україні.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський побував в Аргентині на інаугурації президента. Там, зокрема, він неформально поспілкувався з угорським прем’єром Віктором Орбаном, який підтримує російські наративи та закликає до миру в Україні шляхом переговорів.

Як повідомляв портал "Коментарі", Росія масово почала втрачати свою авіацію на фронті. Зокрема, протягом тільки двох тижнів лютого вона втратила 13 своїх літаків. Більша частина з них була збита в районі Авдіївки. Як відзначають військові, вони вже відчули, що на фронті стало менше ворожої авіації. Зокрема, кажуть вони, по позиціям Сил оборони стали рідше застосовувати КАБи. Раніше ж ворог скидав їх що пів години.

Крім того, портал "Коментарі" повідомляв, що російські літаки та пілоти все частіше потраплятимуть до зони поразки ППО. Незважаючи на невелику кількість, повітряні сили мають засоби, якими можна їх "діставати".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини