Головна Новини Світ Пiвденна Америка Бійня в Ріо-де-Жанейро: з'явилися нові подробиці перестрілки
commentss НОВИНИ Всі новини

Бійня в Ріо-де-Жанейро: з'явилися нові подробиці перестрілки

Очевидці розповідають, що це була справжня війна

7 травня 2021, 03:25
Поділіться публікацією:

Спецоперація по боротьбі з незаконною торгівлею наркотиками в Ріо-де-Жанейро привела до масштабної перестрілці в міському метро. За офіційними даними загинули 25 чоловік. Поліція стверджує, що 24 з них — то підозрювані. Також загинув офіцер поліції, якому куля потрапила в голову. Ще чотири людини — двоє поліцейських і двоє пасажирів метро — отримали вогнепальні поранення.

Бійня в Ріо-де-Жанейро: з'явилися нові подробиці перестрілки

Перестрілка в Ріо-де-Жанейро (фото з відкритих джерел)

В ході операції був перекритий цілий район. Він називається Жакарезіньо і розташовується в північній частині Ріо-де-Жанейро. Це одна з місцевих фавел. Так в Бразилії називають бідні квартали, в яких править не закон, а злочинні клани.

Жителі Жакарезіньо скаржаться, що не могли покинути фавелу.

Очевидці розповідають, що це була справжня війна. Все почалося приблизно о 06:45 за місцевим часом. І поліцейські, і члени наркокартелю використовували автоматичну зброю і гранати. Стрілянина велася навіть в метро!

Нагадаємо, Крім активної перестрілки в кварталі, фіксувалися і звуки вибухів, як від гранат. Однак ці деталі в поліції поки не коментують. Бразильські журналісти повідомляють, що через проведення спецоперації багато місцевих жителів виявилися буквально заблоковані в своїх будинках. Винятком не стали навіть дівчина, яка повинна була вийти заміж, і вагітна жінка, яка б вимагала в кесаревому розтині. Найближчу до місця перестрілки медичну клініку з міркувань безпеки вирішили закрити.


Відзначається, що перестрілка 6 травня — одна з найбільш "кривавих" операцій місцевої поліції з літа 2016 року. До слова, в прокуратурі вже зацікавилися організацією дій правоохоронців, адже поки в Ріо-де-Жанейро заборонені подібні облави на наркоторговців через коронавірусної пандемії. Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що 6 травня після прицільного обстрілу російськими окупантами ВСУ понесли людські втрати. Подробиці чітайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини