Головна Новини Світ Пiвденна Америка Два президенти розкритикували бразильського лідера Лула да Сілву за підтримку диктатора
commentss НОВИНИ Всі новини

Два президенти розкритикували бразильського лідера Лула да Сілву за підтримку диктатора

Президент Бразилії підтримав диктатора заявивши, що той обраний народом. Два лідери розкритикували таку позицію Лула да Сілви.

31 травня 2023, 18:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президенти Уругваю та Чилі висловили критичні коментарі у бік бразильського лідера Лула да Сілви. Президент Бразилії зустрівся з авторитарним диктатором Венесуели Ніколасом Мадуро та підтримав легітимність його влади у країні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Brazil Reports.

Два президенти розкритикували бразильського лідера Лула да Сілву за підтримку диктатора

Президент Бразилії Лула да Сілва. Фото з відкритих джерел

Президент Бразилії Лула да Сілва за день до саміту президентів Південної Америки зустрівся з Ніколасом Мадуро. Лідери своїх країн провели спільну конференцію, а бразильський президент розкритикував санкції США, які були накладені на Мадуро через порушення прав людини та антидемократичні дії.

"Це абсурд для людей, які захищають демократію, заперечувати, що ви президент Венесуели, обраний народом", — сказав Лула да Сілва.

Президент Уругваю Луїс Лакальє Поу відреагував на такі слова на закритій зустрічі лідерів держав

"Всім відомо, що ми думаємо про Венесуелу та її уряд", — сказав Лакальє Поу натякнувши на сумнівні обставини з якими прийшов Мадуро до влади у Венесуелі.

Після закритої зустрічі підтримав позицію і президент Чилі Габріель Борік.

"Я не згоден із тим, що сказав президент Лула, щодо ситуації з правами людини у Венесуелі. Я мав можливість побачити жах венесуельців. Це питання потребує твердої позиції", — сказав Габріель Борік.

Нагадаймо, що після приходу до влади Мадуро країну покинуло понад сім мільйонів венесуельців через економічну ситуацію та проблеми з правами людини. Міжнародна неурядова правозахисна організація Human Rights Watch, повідомила, що режим Мадуро несе відповідальність за різні дії проти прав людини: позасудові страти, зникнення, ув'язнення політичних опонентів та інші інших злочинів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Бразилії прийняв важливе рішення для захисту довкілля.

Також "Коментарі" писав, що попри три дні саміту G7 в Японії, Володимир Зеленський не зміг зустрітись з лідером, який пропонував свою мирну пропозицію для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини