Головна Новини Світ Пiвденна Америка Колумбія вивезе 70 бегемотів Пабло Ескобара
commentss НОВИНИ Всі новини

Колумбія вивезе 70 бегемотів Пабло Ескобара

В Індію та Мексику

5 березня 2023, 15:15
Поділіться публікацією:

Влада Колумбії відправить до Індії та Мексики 70 гіпопотамів. Це потомство тварин, які мешкали у приватному зоопарку наркоділка Пабло Ескобара. Після смерті Ескобара гіпопотами були випущені на волю і розплодилися настільки, що вже становлять загрозу екосистемі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на " Радіо Свобода ".

Колумбія вивезе 70 бегемотів Пабло Ескобара

Пабло Ескобар завіз до Колумбії бегемотів

У садибі голови Медельїнського картелю Ескобара був звіринець, у якому мешкали екзотичні тварини. Крім зебр, бізонів, страусів та інших тварин, там були чотири бегемоти: самець та три самки. Після загибелі Ескобара в 1993 році більшість тварин з його садиби було передано до зоопарків, але гіпопотамів випустили в живу природу, оскільки їх було надто важко транспортувати. Гіпопотами прижилися в колумбійських річках. Нині їх популяція становить близько 150 особин і вона продовжує зростати. Зоологи турбуються, що невластивий для Колумбії вид може становити загрозу для екосистеми, що склалася, і для місцевих жителів.

Планується, що 60 гіпопотамів буде передано до заповідників Індії, і ще 10 — до Мексики. Ні перша країна, ні друга не є для бегемотів країнами походження, але в їхніх заповідниках зможуть контролювати їхню чисельність, що не вдалося в Колумбії. Повернення бегемотів до Африки, де вони є ендемічним виглядом, не дозволено.

Раніше місцеві жителі повідомляли про зіткнення з агресивними тваринами.

Біологи закликали відстрілювати тварин, але влада віддала перевагу більш м'яким варіантам, враховуючи, що на своїй батьківщині — в Африці — гіпопотами перебувають під загрозою вимирання.

Тим часом, у Латвії дерусифікували вокзал, а в Одесі – два райони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини