Головна Новини Світ Пiвденна Америка Названа найнебезпечніша країна для журналістів
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа найнебезпечніша країна для журналістів

Найбільше журналістів загинуло в цьому році в Мексиці

23 грудня 2020, 10:36
Поділіться публікацією:

Відома міжнародна організація, що займається розслідуванням нападів на журналістів по всьому світу — Комітет захисту журналістів визначила країну, яка, на думку фахівців, стала найнебезпечнішою для представників преси в поточному році. Таким місцем на земній кулі стала Мексика.

Названа найнебезпечніша країна для журналістів

Експерти відзначають, що тільки в 2020 році в Мексиці вбили дев'ять журналістів, а за останні два десятиліття як мінімум 120 осіб. Трьох представників медіа-ресурсів застрелили тільки за десять днів листопада.

В організації вважають, що у мексиканських журналістів більше шансів загинути, ніж у тих співробітників ЗМІ, які висвітлюють військові події.

Варто зазначити, що Мексика потрапила в подібні "лідери" вперше з 1992 року, коли Комітет захисту журналістів став збирати сумну статистику.

"Мексика переживає кризу свободи преси. За останні кілька років ситуація неухильно погіршувалася, що призвело до набуття статусу самої смертельно небезпечної у світі країни для репортерів в 2020 році. Фактично ця криза викликана безкарністю", — говорить Ян-Альберт Хутсен, представник комітету у Мексиці.

У переважній більшості випадків вбивства журналістів залишаються нерозкритими. Так, винних не знаходять, згідно зі статистикою, в 90% випадків.

Як повідомляв портал "Коментарі", останнім часом в Україні почастішали напади на журналістів. Депутати серйозно стурбовані питаннями безпеки працівників ЗМІ — це вилилося в прийняття законопроекту, який посилює відповідальність за подібні дії. Законопроект встановлює, що незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів та технічних засобів, якими він користується у зв'язку зі своєю професійною діяльністю, незаконну відмову в доступі журналіста до інформації, незаконну заборону на висвітлення окремих тем, показ окремих осіб, критики суб'єкта владних повноважень, а так само будь-яка інша умисне перешкоджання здійсненню журналістом законній професійній діяльності — карається штрафом від 8 500 до 17 000 грн або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини