Головна Новини Світ Пiвденна Америка Перестрілка в Ріо-де-Жанейро: поліцейська операція призвела до масових жертв (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Перестрілка в Ріо-де-Жанейро: поліцейська операція призвела до масових жертв (ФОТО, ВІДЕО)

Трагедія сталася в містечку Жакарезінью під час облави на наркоторговців

6 травня 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

Масштабними людськими втратами закінчилася одна зі спецоперацій бразильської поліції. У перестрілці з наркоторговцями під обстріл правоохоронців із Ріо-де-Жанейро потрапили невинні місцеві жителі, які їхали у своїх справах у метро. Деталі інциденту повідомляє бразильський інформаційний портал G1.

Перестрілка в Ріо-де-Жанейро: поліцейська операція призвела до масових жертв (ФОТО, ВІДЕО)

Поліція Ріо-де-Жанейро влаштувала облаву на наркоторговців. Фото з відкритих джерел

Епіцентром трагедії став один із житлових кварталів невеликого містечка Жакарезінью. За даними місцевих поліцейських, загальна кількість жертв досягла 25 осіб. Серед них — 24 підозрюваних у продажі наркотиків та один поліцейський (застрелений прицільно у голову, — ред.).

Перестрілка в Ріо-де-Жанейро: поліцейська операція призвела до масових жертв (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2
Перестрілка в Ріо-де-Жанейро: поліцейська операція призвела до масових жертв (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3

Не обійшлося і без поранень, адже під випадкові кулі потрапив вагон метро, який рухався поблизу місця проведення спецоперації. Попередньо правоохоронці інформують про двох поранених цивільних. Також поранення різного ступеня тяжкості отримало двоє представників поліції.

Крім активної перестрілки, у кварталі фіксувалися й звуки вибухів, як від гранат. Однак ці деталі у поліції поки не коментують.

Бразильські журналісти повідомляють, що через проведення спецоперації багато місцевих жителів виявилися буквально заблокованими у своїх будинках. Винятком не стали навіть дівчина, яка повинна була вийти заміж, і вагітна жінка, яка потребувала кесаревого розтину.

Найближчу до місця перестрілки медичну клініку з міркувань безпеки вирішили закрити.

Зазначається, що перестрілка 6 травня — одна з найбільш "кривавих" операцій місцевої поліції з літа 2016 року. До слова, у прокуратурі вже зацікавилися організацією дій правоохоронців, адже поки в Ріо-де-Жанейро заборонені подібні облави на наркоторговців через коронавірусну пандемію.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що 6 травня після прицільного обстрілу російськими окупантами ВСУ понесли людські втрати. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про недавній обстріл бойовиками ОРДЛО одного з населених пунктів Донбасу. Уточнимо, що окупанти не пощадили навіть місцевий медичний заклад для коронавірусних хворих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини