Головна Новини Світ Пiвденна Америка Південноамериканська країна відхилила прохання про постачання боєприпасів для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Південноамериканська країна відхилила прохання про постачання боєприпасів для України

Німецький уряд звернувся до Бразилії, аби отримати у неї боєприпаси для своїх танків, які поїдуть в Україну. Президент південноамериканської країни відмовився задовольнити прохання Німеччини.

29 січня 2023, 15:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Бразилії Лула да Сілва заборонив надсилати боєприпаси для танків в Україну, попри прохання уряду Німеччини. Про це повідомляє портал  "Коментарі" з посиланням на видання Folha de S.Paulo.

Південноамериканська країна відхилила прохання про постачання боєприпасів для України

Президент Бразилії Лула да Сілва. Фото з відкритих джерел

Німеччина 25 січня оголосила, що відправить танки в Україну та надає дозвіл реекспорту іншим країнам. Окрім того, Шольц шукає боєприпаси для німецьких танків, які можна було б використовувати в Україні. З цим проханням німецький канцлер звернувся до уряду Бразилії.

Як повідомляє Folha de S.Paulo командувач армії Бразилії Жуліо Сезар де Арруда погодився відправити партію боєприпасів до Німеччини на суму в 25 млн бразильських реалів (близько 180 млн гривень), проте назвав одну умову. Ці боєприпаси не мають бути передані в Україну, що не влаштовувало Берлін.

Але остаточну крапку у питанні про поставки боєприпасів до України зняв Президент Бразилії Лула да Сілва, який заявив, що "не варто провокувати росіян". Канцлер Німеччини Олаф Шольц має зустрітись з президентом Бразилії Лула да Сілвою 30 січня.

Попри те, що Бразилія на міжнародному рівні засудила російську агресію в Україні, південноамериканська країна дотримується нейтральної позиції з економічних причин та відмовляється застосовувати санкції проти російської Федерації.

Раніше портал "Коментарі" писав про подорож європейського дипломата на африканський континент. ЄС сподівається, що ця африканська країна переконає Путіна зупинити війну.

Також "Коментарі" писали про те, що дві супердержави відхиляються від Путіна і тепер Росія шукатиме інші альтернативи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини