Головна Новини Світ Пiвденна Америка «Торнадо» з комарів пронеслося по місту в Аргентині (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

«Торнадо» з комарів пронеслося по місту в Аргентині (ВІДЕО)

Комарі скупчилися в хитку колону висотою близько 100 м

1 березня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:








Жителі провінції Буенос-Айрес (Аргентина) стали свідками незвичайного "торнадо", який складався з великої кількості комарів. Це явище вдалося зняти на відео.

«Торнадо» з комарів пронеслося по місту в Аргентині (ВІДЕО)

рій комарів утворив торнадо/ Фото: James Jordan/Flickr.com

Очевидці розповідають, що після дощу комахи почали кружляти на висоті близько 100 м і утворили рій, недалеко від шосе 74. Колона з комах ставала все більш щільною і збільшувалася в розмірах. З далеку здавалося ніби утворився справжній торнадо.

Один з жителів, який рухався по цій трасі на автомобілі зумів зняти незвичайну поведінку цих комах.

Представники Центру паразитологічних та епідеміологічних досліджень заявили, що явище хоч і виглядає страшним, але такий рій комарів не є небезпечним для людей, але здатний нашкодити сільському господарству. Експерти пояснили, що після сильного дощу утворилися великі калюжі зі стоячою водою, а для самок комарів такі умови є ідеальними для відкладання яєць.

Жителям аргентинської провінції порадили перечекати 15 днів, після закінчення цього часу комарі повинні зникнути. Але на цей період краще закрити всі вікна або використовувати протимоскітні сітки. Також городян просять не залишати відкритими судини з водою. Замість того, щоб слідувати рекомендаціям, жителі попросили владу позбутися від "торнадо" комарів.

Нагадаємо, що комарі — дрібні кровоссальні комахи, які можуть переносити безліч небезпечних захворювань. Яких саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Північної Кароліни пропонують боротися з комарами за допомогою аерозолю на основі води та вулканічного скла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини