Головна Новини Світ Пiвденна Америка У Бразилії під час випробування вакцини від коронавірусу помер чоловік
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бразилії під час випробування вакцини від коронавірусу помер чоловік

Випробування вакцини продовжили й після смерті добровольця

22 жовтня 2020, 08:16
Поділіться публікацією:

У Бразилії від ускладнень Covid-19 помер один з учасників клінічних випробувань вакцини від коронавірусу. Це третя, завершальна стадія досліджень. Зупиняти її навіть після смерті добровольця не стали, пише Reuters.

У Бразилії під час випробування вакцини від коронавірусу помер чоловік

Вакцина від коронавірусу. Фото: Георгій Зимарєв/РИА Новости

Вакцину в Бразилії розробляють спільно Оксфордський університет і компанія AstraZeneca. Першу дозу препарату вже отримали 8 тисяч добровольців з 10 тисяч запланованих. Деяких також встигли вакцинувати повторно.

Проте 15 жовтня клінічні дослідження бразильської вакцини від коронавірусу опинилися під загрозою зриву. Від ускладнень Covid-19 помер 28-річний доброволець, який приїхав з Ріо-де-Жанейро. Акції компанії-розробника відразу ж упали майже на 2 відсотки. Але зупиняти експеримент не стали. Річ у тім, що загиблий виявився з контрольної групи піддослідних, які отримували не саму вакцину, а плацебо, пояснили в компанії. Тобто цим людям спеціально не вводили експериментальний препарат. Самі пацієнти про це не знали, як того і вимагають подібні випробування.

"Поки що випробування самої вакцини протікають так, як і очікувалося. З нею у піддослідних добровольців жодних проблем  не виникає", — заявили у Федеральному університеті Сан-Паулу, який координує дослідження.

В університеті, як і в бразильському Національному агентстві з нагляду за охороною здоров'я, смерть добровольця підтвердили, але не стали розповідати про нього ніяких подробиць.

До слова, Бразилія зараз у світі на другому місці за рівнем смертності від Covid-19. Серед 5,2 мільйона інфікованих загинули 154 тис.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чому Ілон Маск вирішив відмовитися від вакцини проти коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини