Головна Новини Світ Пiвденна Америка У Чилі президенту оголосять імпічмент: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чилі президенту оголосять імпічмент: яка причина

В країні відбудеться дострокова виборча кампанія

10 листопада 2021, 09:46
Поділіться публікацією:

В Чилі нижня палата парламенту проголосувала за оголошення імпічменту чинному президенту Себастьяну Піньєре. Про це пише The Guardian.

У Чилі президенту оголосять імпічмент: яка причина

У Чилі проведуть дострокові вибори, фото з відкритих джерел

Відомо, що Піньєре фігурує в матеріалах Pandora Papers як учасник корупційної схеми. Після голосування в парламенті питання імпічменту розгляне сенат. Також планується відкрити справу проти президента та провести її судовий розгляд.

У публікації Pandora Papers говориться, що в 2010 році він використав офшор на Британських Віргінських островах, коли продавалася частка в гірничодобувній компанії Домінга Карлосу Делано.

Себастьян Піньєра відкидає звинувачення. В повідомленні прес-служби говориться, що прокуратура вже розслідувала ці факти в 2017 році. Тоді справу закрили, бо не виявили доказів фігурування президента в цій справі.

Наразі видання пише, що суд знову відбудеться в розпалі загальної виборчої кампанії. Перший тур загальних виборів призначено на 21 листопада, а термін повноважень Піньєри закінчується 11 березня. Наразі ж національна прокуратура повідомила, що знову розслідує справу.

Місцеві політики висловилися щодо ситуації. Міністр Хуан Хосе Осса назвав імпічмент "політичним шоу, медіа-шоу". Депутат Андрес Моліна повідомив, що йому соромно за ситуацію в країні. Депутат Джорджіо Джексон додав, він вважає ганебним мати президента, який спекулює.

Як повідомляв портал "Коментарі", Зеленський натякнув, що знає замовника витоку Pandora Papers. Володимир Зеленський не прокоментував отримання більш 40 млн доларів від фірм, пов'язаних з Ігорем Коломойським — інформацію, яка опублікована в документах Pandora Papers.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини