Головна Новини Світ Пiвденна Америка У Колумбії хочуть легалізувати продаж кокаїну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Колумбії хочуть легалізувати продаж кокаїну

Колумбійський сенатор запропонував легалізувати торгівлю кокаїном

3 грудня 2020, 10:44
Поділіться публікацією:

Колумбійський парламент приступив до обговорення законодавчої ініціативи одного з депутатів, який запропонував узаконити торгівлю кокаїном. Влада хоче вивести тіньовий ринок наркотику в легальну площину і взяти торгівлю під свій контроль.

У Колумбії хочуть легалізувати продаж кокаїну

Вирощувати і продавати листя коки в Колумбії заборонено

Так згідно з текстом документа, в країні пропонують законно продавати кокаїн під виглядом знеболювального засобу. Таким чином уряд сподівається створити додатково понад 200 тисяч нових робочих місць.

Ініціатор документа вважає, що Колумбії вигідніше скуповувати врожаї коки, ніж знищувати їх. Листя коки, в якій багато кальцію, вітамінів і мікроелементів, можна використовувати для виробництва борошна, чаю, продуктів харчування та медикаментів, підкреслює політик.

Відзначимо, що вживання кокаїну в Колумбії дозволено і вважається особистим правом кожної людини. Під заборону потрапляє тільки вирощування коки та торгівля. Сенатор переконаний, що легалізація дозволить вивести з гри кримінальні угруповання, а громадяни стануть купувати кокаїн у держави, яка гарантує якість продукту.

Як повідомляв портал "Коментарі", слідчі СБУ спільно зі співробітниками Південного регіонального управління ДПС України запобігли поширення 20 кг кокаїну. Відзначається, що наркотик в Україні контрабандою доставили з Еквадору. За даними слідства, наркотичний засіб прибув з Республіки Еквадор в контейнері з бананами, прихований в рефрижераторі у 20 брикетах. Вартість вилученої партії кокаїну на "чорному ринку" становить близько 4 млн дол. США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини