Головна Новини Світ Пiвденна Америка У Колумбії знищать бегемотів Ескобара: чим вони небезпечні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Колумбії знищать бегемотів Ескобара: чим вони небезпечні

Чисельність бегемотів може досягти небезпечного показника

19 січня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

Вчені стурбовані тим, що чисельність "кокаїнових" бегемотів, нелегально доставлених в Колумбію наркобараном Пабло Ескобаром, продовжує збільшуватися і вони становлять загрозу екології та місцевій фауні.

У Колумбії знищать бегемотів Ескобара: чим вони небезпечні

бегемоти Ескобар загрожують екології / Фото: Sergey Yeliseev / Flickr.com

Відомо, що бегемоти жили в особистому зоопарку відомого наркобарона, але в 1993 році, коли його вбили, маєток і звіринець перейшли під контроль уряду Колумбії. Практично всіх тварин вдалося влаштувати, але кілька бегемотів втекли та почали активно розмножуватися. Зараз тварини захопили берега Колумбії й вчені побоюються того, що їх популяція виросте до небезпечного показника.

"Кокаїнові" бегемоти загрожують екології країни, тому що їх сеча і фекалії токсичні: у воді вже росте концентрації фосфатів та азоту. Бегемоти вже почали витісняти місцеві види: видри та ламантини залишають місця мешкань

Одна з екологів розповіла, що нікого не приваблює думка взяти зброю і відстрілювати бегемотів, але іншої стратегії вчені поки не бачать. Раніше уряд хотів по одному їх відловити та стерилізувати, але на упіймання навіть одного дитинчати було потрібно близько 25 тис. доларів і багато людських сил.

Через 20 років у зв'язку зі сприятливими умовами та кліматом чисельність тварин може збільшитися до 1500 особин.

Зоозахисники, звичайно ж, виступають проти того, щоб бегемотів вбивали, та й місцеві жителі вважають їх своїм неофіційним талісманом і символом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що браконьєрство і лісозаготівлі привели понад 500 видів ссавців, рептилій, амфібій і птахів до точки вимирання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини