Головна Новини Світ Пiвденна Америка У ПАР померла молодша дочка Нельсона Мандели
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПАР померла молодша дочка Нельсона Мандели

Молодша дочка колишнього президента ПАР Нельсона Мандели Зіндзісва Мандела-Хлонгване померла у віці 59 років

13 липня 2020, 11:55
Поділіться публікацією:

У південноафриканському місті Йоганнесбург померла 59 — річна дочка Нельсона Мандели — Зіндзісва.

У ПАР померла молодша дочка Нельсона Мандели

У неї залишилися чоловік і четверо дітей.

Зіндзісва була молодшою з трьох дочок Нельсона Мандели та займалася політикою і правозахисною діяльністю, а також опублікувала кілька книг своїх віршів. Вона отримала призначення посла ПАР в Данії у 2015 році та до самої смерті перебувала на цій посаді.

Нельсон Мандела був першим президентом ПАР, обраним в результаті цілком демократичних, а не сфальсифікованих виборів. До свого президентства він був лідером Африканського Національного Конгресу (АНК) та видатним борцем з апартеїдом і.

Мандела керував державою з травня 1994 по червень 1999 року. За свою активну діяльність проти режиму апартеїду Мандела провів у в'язниці 27 років. В 1993 році він був нагороджений Нобелівською премією миру.

Нагадаємо, Нельсон Мандела помер 5 грудня 2013 року у своєму будинку в Йоганнесбурзі у віці 95 років. Його поховали 15-го грудня в його рідному селі Кану в Східно-Капській провінції.

Загальна сума спадщини Нельсона Мандели склала 46 млн рандів (близько 4 млн доларів). Мандела поділив свій стан між усіма родичами. Його вдова та соратниця Вінні, з якою Мандела прожив у шлюб 38 років, відмовилася від спадщини на користь численних дітей і онуків. Однак їх спільні дочки  отримали по 3 млн рандів (270 тисяч доларів) кожна, а їх сімом дітям та онуку Зозуку належить за 100 тисяч рандів (близько 9 тисяч доларів).


 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини