Головна Новини Світ Пiвденна Америка В Африці прокинувся один із найбільших вулканів у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Африці прокинувся один із найбільших вулканів у світі

Кратер вулкана на горі Ньярогонго наповнений гарячою лавою

5 січня 2022, 23:07
Поділіться публікацією:

На сході Демократичної Республіки Конго на горі Ньярогонго активізувався один із найбільших дієвих вулканів світу. Очевидці повідомляють про хмари диму та вулканічний попіл. Про це повідомляє американська телерадіокомпанія ВВС.

В Африці прокинувся один із найбільших вулканів у світі

Вулкан - фото з відкритих джерел

Кратер вулкана на горі Ньярогонго наповнений гарячою лавою. Геологи з вулканічної обсерваторії міста Гома повідомили BBC, що поки що рано говорити про виверження. Поки що вони спостерігають підвищення сейсмічної активності. Жителям регіону порадили зберігати спокій, незважаючи на те, що у травні 2021 року виверження вулкана призвело до загибелі 32 людей, ще тисячі змушені були шукати нові будинки. Більшість біженців втекли до сусідньої Руанди, тоді як решта все ще проживають у тимчасовому таборі у місті Гома.

Нагадаємо, у Полінезії почав вивергатися вулкан. Як стало відомо, у Королівстві Тонга, що у Полінезії почалося виверження вулкана. Внаслідок цього в небо піднялася масивна хмара газу. За даними видання, газова хмара піднялася на висоту близько 18 кілометрів над рівнем моря. Через це всіх місцевих мешканців та туристів попереджають про можливі наслідки. Фахівці кажуть, що пил та газ можуть призвести до кислотних дощів, якщо змішуються з водою в атмосфері.

Такі опади можуть викликати у людини свербіж та подразнення шкіри, а також при попаданні в очі – нечіткість та зміна кольору зору. У попередженні йдеться, що якщо шкіра чи очі потрапили під кислотний дощ, людині потрібно звернутися до медиків для отримання відповідного лікування. У Мережі з'являються фото з місця подій. На кадрах можна побачити, як масивна газова хмара піднімається у повітря.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини