Головна Новини Світ Пiвденна Америка В Аргентині пожежі випалили сотні гектарів землі: яка там ситуація
commentss НОВИНИ Всі новини

В Аргентині пожежі випалили сотні гектарів землі: яка там ситуація

Вогонь винищив пасовища в провінції на півночі Аргентини

22 лютого 2022, 20:15
Поділіться публікацією:

В Аргентині кілька тижнів не можуть приборкати масштабні пожежі на півночі країни. Повідомляється, що вогонь випалив майже 800 тисяч гектарів землі, знищивши ліси, пасовиська, ферми. Останніми днями від восьми розрізнених пожеж потерпала аргентинська провінція Корріентес. Про це пише aljazeera.

В Аргентині пожежі випалили сотні гектарів землі: яка там ситуація

Фото ілюстративне / Pixabay

На допомогу місцевим оперативним службам прибули пожежні підрозділи з інших провінцій Аргентини, Бразилії та Болівії. Пожежники, поліція та волонтери протягом тижнів намагалися загасити пожежі, які виникли через посуху в регіоні.

Відомо, що полум’я щодня просувалося на близько 30 000 га. В результаті знищено 9% землі в регіоні, який повністю залежить від сільського господарства. Пожежі розповсюджувалися територіями країни з середини січня, а посушлива погода та сильний вітер сприяли поширенню стихії. В неділю, 20 лютого, в регіон прийшли невеликі дощі, тож місцеві сподіваються, що вдасться локалізувати загоряння.

"Такого ніколи не було. Ми ніколи не переживали щось подібне. Ми справді приголомшені. Ось що я можу вам зараз сказати. Це удар для провінції", — розповів місцевий житель Хорхе Айяла.

Громадські діячі розпочали збір коштів для постраждалих від пожеж. Населенню підвозять гуманітарну допомогу. Волонтери кажуть, що небайдужі привозять воду, фрукти та лід для тих, хто бореться з вогнем, потерпілим та тваринам, яких вдалося врятувати.

За підрахунками влади, наразі сума збитків сягає більше 26 мільярдів аргентинських песо (більше 240 мільйонів доларів), а експерти кажуть, що на відновлення провінції можуть знадобитися роки.

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо, кого покарають за масштабні пожежі в Луганській області. Влітку 2020 року в Луганській області розгорілися масові пожежі, відповідальність за збитки від них покладено на держслужбовців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини