Головна Новини Світ Пiвденна Америка Як танцюючі дияволи у Венесуелі намагаються прогнати коронавірус - фоторепортаж
commentss НОВИНИ Всі новини

Як танцюючі дияволи у Венесуелі намагаються прогнати коронавірус - фоторепортаж

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) оголосила Танцюючих дияволів частиною нематеріальної культурної спадщини людства в 2012 році

5 червня 2021, 19:17
Поділіться публікацією:

Члени венесуельського церемоніального братства, відомого як Танцюючі дияволи, провели своє щорічне святкування свята Тіла Христового, закликавши до припинення пандемії COVID-19 в країні та у всьому світі. Про це пише Reuters.

Як танцюючі дияволи у Венесуелі намагаються прогнати коронавірус - фоторепортаж

Карнавал у Венесуелі. Фото: REUTERS/Leonardo Fernandez Viloria

Групи дорослих чоловіків та молоді у містах уздовж центрального узбережжя Венесуели починаючи з 1700-х років одягаються в диявольські маски та проводять ритуал, в якому вони здаються Богу, як частина символічної перемоги добра над злом. За даними міністерства культури, у святкуванні римо-католицького свята поєднуються місцеві, африканські та іспанські традиції.

Свята в Найгуаті, місті за 52 кілометри на північний схід від столиці Каракаса, почалися із самого ранку в четвер і закінчилися після 6 години вечора за місцевим часом. Жителі грали на барабанах для танцюристів, які одягалися як дияволи, які приймали форму тварин, таких як коні, собаки або кішки, з дзвіночками, прив'язаними до їх талій.

Як танцюючі дияволи у Венесуелі намагаються прогнати коронавірус - фоторепортаж - фото 2
Як танцюючі дияволи у Венесуелі намагаються прогнати коронавірус - фоторепортаж - фото 3
Як танцюючі дияволи у Венесуелі намагаються прогнати коронавірус - фоторепортаж - фото 4
Як танцюючі дияволи у Венесуелі намагаються прогнати коронавірус - фоторепортаж - фото 5
Як танцюючі дияволи у Венесуелі намагаються прогнати коронавірус - фоторепортаж - фото 6

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) оголосила Танцюючих дияволів частиною нематеріальної культурної спадщини людства в 2012 році.

Влада дозволила фестиваль, тому що дияволи носять маски під декоративними масками, а церемонія на відкритому повітрі дотримувалася заходи по дистанціювання від пандемії, сказав Ефрен Іріарте — глава асоціації танцюючих дияволів в Найгуаті.

Офіційні дані Венесуели показують понад 238 000 випадків захворювання на коронавірус та 2689 смертей, але багато експертів в області охорони здоров'я вважають, що фактичні цифри можуть бути набагато вище.

Нагадаємо, вчені розповіли, кому потрібно приймати антибіотики при коронавірусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини