Головна Новини Світ Пiвденна Америка З якого віку вакцинуватимуть дітей від COVID-19 на Кубі
commentss НОВИНИ Всі новини

З якого віку вакцинуватимуть дітей від COVID-19 на Кубі

Діти й підлітки отримають по дві дози препарату в сімейних клініках

2 вересня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

На Кубі тестують вакцину від COVID-19 під назвою Soberana-2 власного виробництва. Препаратом щеплюватимуть місцевих дітей та підлітків. Про це повідомляє видання Reuters.

З якого віку вакцинуватимуть дітей від COVID-19 на Кубі

Діти й підлітки отримають по дві дози препарату в сімейних клініках, фото з відкритих джерел

З початку вересня проводитимуть щеплення усім підліткам в країні, а з середини місяця щепитимуть дітей віком від 2 років вакциною Soberana-2. Повідомляється, що уряд планує за осінь провакцинувати до 90% усього населення. Діти й підлітки отримають по дві дози препарату в сімейних клініках.

За словами фахівця Міністерства охорони здоров'я Ілеани Моралес Суарес, випробування вакцини від державного виробника Finlay Institute показали, що в дітей вона викликає сильнішу імунну відповідь. Препарат визнано безпечним для дітей.

Втім, у країні розробили дві вакцини від COVID-19 й, за даними розробників, їх ефективність досить висока — понад 90%. Вакцини схвалено місцевими службами охорони здоров'я, їх використовуватимуть для екстреного застосування,

У країні останнім часом зросла кількість хворих на штам "Дельта", який вразив молоде населення. Подолати хвилю епідемії планують до листопада, адже економіка Куби страждає через закриття туризму.

Наразі в країні гострий дефіцит продуктів харчування, ліків та технічного обладнання. Станом на початок осені, Куба посідає 46-те місце за кількістю хворих на коронавірус. Вакцину отримало 48,6 % населення.

Як повідомляв портал "Коментарі", Сполучені штати нададуть Україні інноваційні препарати від COVID-19. Лікарські препарати передадуть від уряду Сполучених штатів в рамках співпраці між двома країнами. Ці лікарські засоби проти коронавірусу доволі дороговартісні та чудово знімають запалення й допомагають хворим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини