Головна Новини Світ Туреччина Ціна зернової угоди: на саміті G20 Ердоган просить виконати ультиматум Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціна зернової угоди: на саміті G20 Ердоган просить виконати ультиматум Путіна

Зараз Туреччина просить світових лідерів полегшити страхування російського експорту продуктів харчування та добрив та знову підключити Росію до системи SWIFT

9 вересня 2023, 11:48 comments5394
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликає лідерів країн G20 піти на зустріч Росії, виконавши основні вимоги, які раніше озвучував російський диктатор Володимир Путін. Це, за словами турецького лідера, відкриє путін до поновлення зернової угоди. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Ціна зернової угоди: на саміті G20 Ердоган просить виконати ультиматум Путіна

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: із відкритих джерел

Ердоган, який зробив велику роботу, щоб укласти початкову Чорноморську зернову ініціативу у 2022 році, зараз намагається під час зустрічей за зачиненими дверима з лідерами під час саміту G20 у Нью-Делі, дійти згоди щодо вимог Москви.

Видання сумнівається, що переконання та заклики президента Туреччини вплинуть на саму Україну та її союзників на чолі зі США, але вже сама ситуація говорить багато про що, зокрема. Про те, що Ердоган вперше опинився у складній ситуації, намагаючись "балансувати" між сторонами на тлі вторгнення російських військ до України. Туреччина прагне відновити постачання в рамках угоди, підтриманої ООН, з якої Росія вийшла у липні.

Зазначимо, що вчора видання "Bild" опублікувало новину про те, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш направив голові МЗС РФ Сергію Лаврову лист із чотирма пропозиціями в обмін на відновлення участі країни-агресора в "зерновій угоді".

Читайте також на порталі "Коментарі" — сочинські переговори президента Туреччини Реджепа Ердогана з російським диктатором Володимиром Путіним, що відбулися 4 вересня, завершилися безрезультатно. РФ не має наміру повертатися до зернової угоди, продовжуючи висувати безглузді претензії всім і вся. При цьому Ердоган заявив, що Туреччина разом із ООН підготувала новий пакет пропозицій щодо зернової угоди. І чомусь закликав Україну пом'якшити свої підходи до спільних кроків із Росією. На що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вже дав зрозуміти, що наша країна не піде на поступки щодо відновлення зернової угоди, потураючи шантажу Кремля. Про що говорять пост-переговорні заяви? Як ситуація навколо блокування морського експорту з України може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

9 вересня 2023, 14:32

Реальна мразь! усатим тараканом був так і залишився!


Новини